جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

عیب یابی و رفع مشکلات ماشین ظرفشویی به همراه بررسی کد خطاهای آن

فهرست مطالب

دوره آموزش تعمیرات ماشین ظرفشویی در مرکز فنی و مهندسی تعمیرات تخصصی دکتر برد برگذار می‌شود. بعد از اتمام این دوره پشتیبانی مادام العمر و گواهینامه‌ی معتبر دریافت خواهید کرد. این دوره با حضور اساتید مجرب و متخصص انجام می‌شود. همچنین در پایان دوره بدون نیاز به کسب تجربه می‌توانید وارد بازار کار شوید.

مشکلات ماشین ظرفشویی

در بعضی از مواقع ماشین ظرفشویی دچار مشکلاتی می‌شود که نیاز به تعمیر پیدا می کند این مشکلات شامل:

  1. سر و صدا کردن ظرفشویی
  2. نشتی ظرفشویی
  3. آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی
  4. ماشین ظرفشویی بوی بد می‌دهد
  5. استفاده نکردن ماشین ظرفشویی از مواد شوینده
  6. عدم شستشو ظروف
  7. قفل نشدن در ماشین ظرفشویی
  8. خشک نشدن ظروف
  9. باقی ماندن لکه روی ظروف
  10. کار نکرد دکمه های ماشین ظرفشویی
  11. روشن نشدن ماشین ظرفشویی
  12. تخلیه نشدن آب داخل ماشین ظرفشویی

مشکلات ماشین ظرفشویی

حال به بررسی راهکارهای برخی از این مشکلات می‌پردازیم:

سر و صدا کردن ماشین ظرفشویی

احتمالا پمپ ماشین ظرفشویی باید مورد بررسی قرار بگیرد و یا ممکن است تعویض بازوهای اسپری آب تاثیر مثبتی برای سر و صدای ظرفشویی داشته باشد. اگر آبپاش ها نیز به درستی نچرخند باید برای رفع این مشکل آبپاش ماشین ظرفشویی را تعویض کرد.

نشتی ظرفشویی

باید برای رفع این مشکل پمپ تخلیه را بررسی کنید و اگر واشر خشک ، ترک خورده و یا پاره شده باشد پمپ، آن را تعویض کنید. واشرهای دور درب دستگاه را نیز بررسی کنید و با وجود آسیب دیدگی، واشر آن را تعویض کنید.

و گزینه آخری که باید به آن توجه کنید شیر ورودی آب ماشین ظرفشویی می‌باشد بررسی کنید که آیا به درستی متصل شده است یا خیر؟ و مطمئن شوید هیچگونه بریدگی که باعث نشتی باشد وجود نداشته باشد.

آبگیری نشدن ماشین ظرفشویی

در وهله اول شیر ورودی آب را بررسی کنید، اگر شیر ورودی خم و یا گرفته باشد آب وارد ماشین نشده و عمل آبگیری شکل نمی‌گیرد. اگر همچنان با مشکل آبگیری مواجه شدید مسیر شناور آب را بررسی کنید زیرا ممکن است مسیر مسدود شده باشد و در مرحله آخر خرابی تایمر و سوئیچ شناور را بررسی کنید.

بوی بد ماشین ظرفشویی

محفظه داخلی دستگاه را با شوینده و خوشبو کننده تمیز کنید، تمیز کردن چربی ها از روی سطح ظروف می تواند کمک خوبی به بوی خوب ماشین ظرفشویی کند.

روشن نشدن ماشین ظرفشویی

ممکن است مدارها و فیوزهای ماشین ظرفشویی خراب بوده باشد و یا بسته نشدن درست در ماشین ظرفشویی، خراب یا پاره بودن سیم برق و شاخه برق از علت های روشن نشدن ماشین ظرفشویی می باشد.

خشک نشدن ظروف

احتمالا این مشکل از دریچه مخزن تخلیه دستگاه است که باید مورد بررسی قرار گیرد ممکن است این دریچه با تکه های غذا مسدود شده باشد که باید آن را تمیز و یا تعویض کنید.

عدم شستشو ظروف

اگر به واشر درب، آبپاش داخلی، فیلتر دستگاه و صفحه صافی غذا و یا چربی گیر کرده باشد برای شستشوی ظرف به مشکل می خورید که باید تمام این قطعات را بررسی کرده و آنها را تمیز کنید.

بررسی قطعات ماشین ظرفشویی

در این قسمت می‌خواهیم قطعات ماشین ظرفشویی جهت پیدا کردن مشکلات ماشین ظرفشویی را بررسی کنیم:

شیر برقی ماشین ظرفشویی

شیر برقی در ماشین‌های ظرفشویی و لباسشویی از ساختار اولیه مشابهی برخوردار هستند. آب شهر از طریق شیلنگ ورودی وارد شیر برقی می‌شود، وظیفه شیر برقی کنترل آب ورودی به داخل ماشین ظرفشویی است. شیربرقی به وسیله قطع و وصل جریان الکتریکی که توسط هیدروستات انجام می‌شود کنترل می‌گردد .

قطعات شیربرقی ماشین ظرفشویی

  • اتصال آب ورودی
  • بدنه شیر برقی
  • صافی آب ورودی
  • لاستیک فشار شکن
  • سیم پیچ مقاومت
  • فنر
  • هسته فلزی متحرک
  • لاستیک سر هسته
  • ممبران
  • خروجی آب

شیربرقی در ماشین‌های ظرفشویی از انواع تک شیر با ظرفیت خروجی 4 لیتر در دقیقه می‌باشد، این نوع شیربرقی را می‌توان هم به شیر آب داغ متصل نمود و هم به شیر آب سرد، در صورتی که ماشین ظرفشویی به شیر آب داغ منزل متصل شود زمان کارکرد ماشین ظرفشویی برابر زمان داغ کردن آب در هر مرحله کم خواهد شد و صرفه جویی در مصرف برق را به دنبال خواهد داشت.

پمپ تخلیه ماشین ظرفشویی

برای خروج محلول شستشو پمپ تخلیه ظرفشویی به مدار می‌آید، پمپ تخلیه ظرفشویی از قطعات مهم و موءثر در کارایی و بهره وری ماشین ظرفشویی است.

موتور پمپ تخلیه از نوع فلوید رینگ بوده و برای عملکرد صحیح آن می‌بایستی اصطلاحا آب بر روی آن سوار شود. در ماشین‌های ظرفشویی پمپ تخلیه مستقیما به کاسه شستشو متصل است .

موتور شستشو ماشین ظرفشویی

یکی از مهم‌ترین اساس شستشو در ماشین های ظرفشویی پاشش پرفشار محلول شستشو بر روی ظروف است این وظیفه بر عهده موتور شستشو است، موتور شستشو که در حقیقت یک  موتور پمپ است که محلول شستشو را با فشار بر روی ظروف در حال شستشو می‌پاشد و از قطعات اساسی و بسیار مهم در یک ماشین ظرفشویی است، این قطعه از ابتدای تولید ماشین‌های ظرفشویی تاکنون تغییرات زیادی کرده است.

در تقسیمات کلی می‌توان گفت که موتور پمپ شستشو که بر روی ماشین‌های ظرفشویی نصب گردیده است از نوع موتورهای آسینکرون یا القایی با روتور قفسه سنجابی تک فاز و سه فاز است .

هیدروستات ماشین ظرفشویی

وظیفه هیدروستات کنترل سطح آب ورودی به دیگ ماشین ظرفشویی و حفظ ماشین ظرفشویی ر مقابل آبگیری ضافی است. ساده‌ترین نوع هیدروستات دارای سه فیش اتصال برقی است که کاملا شبیه کلید تبدیل در سیم شی ساختمان عمل می‌کند و در ماشین ظرفشویی معمولا دو عدد از این نوع در کنار یکدیگر و یا به عبارتی دو قلو نصب می‌کنند.

در واقع هیدروستات کلیدی است که بر اثر فشار وارده از طریق آب موجود در دیگ عمل می‌کند، هیدروستات ماشین ظرفشویی کلیدی است که بر اثر فشار وارد شده از طریق آب موجود در دیگ عمل می‌کند.

هیدروستات وظیفه کنترل سطح آب وروی را در طول برنامه‌های ماشین ظرفشویی و  محافظت در مقابل سرریز آب در ماشین ظرفشویی را بر عهده دارد.

هیدروستات در سه زمان کار می‌کند:

  1. زمانی که دیگ ماشین ظرفشویی خالی است.
  2. زمانی که دیگ ماشین ظرفشویی در حال پر شدن است.
  3. زمانی که دیگ ماشین ظرفشویی پر شده است.

فیلتر/صافی ماشین ظرفشویی

محلول شستشو که متشکل از آب مواد شوینده و آلودگی‌های حل شده است همواره در حال گردش بین ظروف و پمپ شستشو می‌باشد و در این گردش مقداری اضافات مواد غذایی را با خود از روی ظروف می شوید و با خود به طرف پمپ شستشو می‌آورد، فیلتر که در بین مسیر و عبور محل شستشو قرار دارد. وظیفه فیلتر تکیز نمودن محلول شستشو است که به طرف پمپ شستشو می‌رود .

فیلتر دارای دو قسمت اصلی است:

  1. فیلتر کف: این فیلتر بر روی کف دیگ قرار گرفته و قابل رویت است، سوراخ‌های فیلتر کف در حدی است که بتواند حداکثر دانه های برنج را از محلول شستشو بگیرد.
  2. فیلتر لوله‌ای: این فیلتر در مرکز فیلتر کف قرار دارد و به داخل فیلتر کف قفل می‌شود.

فیلتر لوله‌ای خود به 3 قسمت فرعی تقسیم می‌شود:

  1. یک فیلتر با منفذی درشت در ورودی است.
  2. یک فیلتر با منفذیکوچکتر از فیلتر قبلی است و محل شستشو پس از گذشتن از فیلتر قبلی می‌بایستی از این فیلتر بگذرد.
  3. شامل یک فیتر با منافذ بسیار ریز ر حد میکرون می‌باشد و به فیلتر میکرونیزه مشهور است. .

نمک ماشین ظرفشویی

نمکی که در داخل ظروف نمک می‌ریزند با نمک آشپزخانه فرق می‌کند، نمک ماشین ظرفشویی دارای درجه بندی به خصوصی از کریستال‌های سدیم کلری اس که مناسب استفاده در ماشین ظرفشویی است، دانه بندی نمک ظرفشویی کمی بزرگتر از دانه های نمک غذا خوری است این دانه بندی ایران به دانه شکری معروف است.

دانه بندی بزرگتر این اطمینان را می‌دهد که نمک موجود در سیستم مسیرهای آب سیستم سختی گیر را مسدود نمی‌کند و نمک به آرامی در آب حل می‌شود و مدت بیشتری در سیستم باقی می‌ماند.

نمک یا سدیم کلری که در ماشین ظرفشویی استفاده می‌شود می‌بایستی فاقد ناخالصی‌های افزودنی نظیر ید اضافی باشد.

نمکی که در ماشین ظرفشویی مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌بایستی دارای حداقل مواد معدنی نظیر آهن و نمک‌های منگنز باشد، چرا که این مواد معدنی مانع عملکرد سیستم تعویض یونی رزین‌ها خواهند شد.

نمک آشپزخانه، مواد شوینده و یا هر ماده دیگری که به نمک افزوده می‌شود می‌تواند موجب خرابی سیستم سختی گیر شود

توجه: استفاده نادرست از نمک ظرفشویی یا شوینده‌های ظرفشویی شما را نیازمند به تعمیر ظرفشویی می‌کند.

بررسی ارور برای تعمیر ماشین ظرفشویی

برای رفاه حال شما عزیزان سعی نموده‌ایم ارور ماشین ظرفشویی برندهای مختلف را تحت پوشش قرار داده تا برای تعمیرات ماشین ظرفشویی آگاهی لازم را داشته باشید، همچنین لازم به ذکر است هر کد خطایی برای ظرفشویی نیاز به تعمیرات برد ندارد و برای اطلاعات کافی در این امر مثال‌هایی را در زیر شرح داده‌ایم:

  • علت ارور F5 برای ماشین ظرفشویی کنوود: این کد خطا برای کافی نبودن آب داخل دستگاه می‌باشد .
  • علت ارور FE برای ماشین ظرفشویی الجی: این کد خطا برای آبگیری بیش از حد ماشین ظرفشویی الجی می‌باشد .
  • علت ارور F3 برای ماشین ظرفشویی مجیک: این کد خطا برای خطای تخلیه آب در ظرفشویی مجیک می‌باشد .
  • علت ارور F2 برای ماشین ظرفشویی فاگور: این کد خطا برای این است که، آب وارد ظرفشویی فاگور نمی‌شود .
  • علت ارور E4 برای ماشین ظرفشویی دوو: برای خطای سریز شدن آب می‌باشد.
  • علت ارور I40 برای ماشین ظرفشویی آاگ: این کد خطا برای هیدروستات ماشین ظرفشویی آاگ است .
  • علت ارور H4 برای ماشین ظرفشویی بکو: این کد خطا برای سنسور دمای ظرفشویی بکو است .
  • علت ارور 04 برای ماشین ظرفشویی الکترولوکس: این کد خطا برای فن خشک کن ظرفشویی الکترولوکس می‌باشد .
  • علت ارور E02 برای ماشین ظرفشویی زیمنس: این کد خطا برای خرابی رله برد برای گرم کردن المنت می‌باشد.
  • علت ارور I50 برای ماشین ظرفشویی فریجیدر: این کد خطا برای عدم تخلیه آب در ظرفشویی فریجیدر می‌باشد .
  • علت ارور D07 برای ماشین ظرفشویی سامسونگ: این کد خطا برای نشتی آب ر ظرفشویی سامسونگ می‌باشد.

با اطلاعات بالا برای کد خطای ظرفشویی آگاهانه تر به تعمیرات ظرفشویی خود بپردازید .

نکات مهم در ارتباط با تعمیرات ماشین ظرفشویی

ظرفیت اولین عامل تشخیص و تفاوت ماشین ظرفشویی از یکدیگر است. ظرفیت یک ماشین ظرفشویی بر اساس تعداد چیدمان ظرف در داخل آن محاسبه می‌گردد.

ظرفیت در ماشین‌های ظرفشویی صنعتی بر اساس تعداد شستشوی ظرف در ابعاد استاندارد در ساعت سنجیده می‌شود این استاندارد در مور شستشوی لیوان نیز وجود دارد.

ماشین های ظرفشویی به 2 گروه عمده تقسیم می‌شوند:

  1. ماشین ظرفشویی صنعتی
  2. ماشین ظرفشویی خانگی

منظور از ماشین‌های ظرفشویی صنعتی انواعی از ماشین‌های شستشوی ظروف است که در رستوران‌ها و غذا خوری‌های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماشین ظرفشویی صنعتی را بنا به نوع و ظرفیت مورد استفاده در انواع خطی و طبقاتی می‌سازند بیشتر ظرفشویی‌های مدرن موجود در بازار دارای سیستم عیب یاب می‌باشند.

به محض اینکه ظرفشویی شما ایراد سخت افزاری یا نرم افزاری پیدا کند توسط صفحه نمایشگر یا چراغ‌های موجود بر روی صفحه پنل کد مربوطه خطا را به شما نمایش می‌دهد.

در صورتیکه شما 144 پارچه ظرف را داخل سینک ظرفشویی خود بخواهید بشویید در خوشبینانه‌ترین وضعیت بیش از 200 لیتر آب مصرف می‌کنید. بغیر از زمانی که در حالت ایستاده جلوی سینک صرف نموده‌اید. همانطور که ملاحظه می‌فرمایید در بهینه کردن مصرف به صلاح شما استفاده از ظرفشویی می‌باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =

enemad-logo
کارشناسان ما حتما باهاتون تماس میگیرن