جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

کاربرد میکروفن ها و انواع آن

فهرست مطالب

میکروفون ها امروزه بسیار متنوع هستند. با توجه به کاربردی آن ها مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه یک تبدیل گر است. زیرا صدا را به الکتریسیته تبدیل می‌کند. در دنیای امروز و از انواع مختلف آن در نقاط مختلف و برای کارهای متفاوت استفاده می شود.

برای آنکه بخواهید از انواع میکروفن استفاده کنید؛ باید به طور کامل با این دستگاه و کاربرد انواع آن آشنایی داشته باشید. آموزشگاه فنی و مهندسی دکتربرد با برگزاری دوره آموزش تعمیرات موبایل و دوره آموزش تعمیرات لب تاپ و کامپیوتر به شما کمک می‌کند. از ویژگی این دوره ها پشتیبانی مادام العمر و ارائه گواهی بین المللی به کارآموزان می‌باشد.

میکروفون چیست؟

examine types of microphones

 

نام دیگر این دستگاه که صدا بر می‌باشد. این تعریف به خوبی بیانگر کارایی این وسیله است. از این وسیله در بیشتر مکان‌های عمومی مانند جلسات و همایش ها استفاده می‌کنند. علت این امر نیز نحوه عملکرد آن می‌باشد. در واقع این دستگاه صدا را به الکتریسیته تبدیل می کند. که این سیگنال های الکتریکی برای ما کاربردی خواهند بود.

 در ابتدا این وسیله در تلفن ها برای ارسال صدا مورد استفاده قرار گرفت. به این شکل که صدای فرد توسط این وسیله به الکتریسیته تبدیل شده و سپس این سیگنال ها منتقل و جابجا می‌شدند. در نهایت به صدا  تبدیل می‌شد. اما امروزه این دستگاه در موارد دیگر نیز کارایی دارند.

برخی از افراد این وسیله را با بلندگو ها اشتباه می گیرند. این در صورتی است که این دو کارایی و عملکرد کاملا متفاوتی دارند. در واقع در بلندگوها انرژی الکتریکی به صدا تبدیل می‎شود.  این موضوع کاملا برعکس کاری است که در دستگاه میکروفن صورت می گیرد.

نحوه عملکرد میکروفون

صدا نوعی از انرژی است؛ و زمانی که دیگر نتواند به مولکول های هوا انتقال یابد شما صدایی را نمی‌شنوید. در واقع یکی از عامل‌های اصلی انتقال دهنده صدا مولکول های هوا می باشند. به همین دلیل در خلاء صدا وجود ندارد. پس به طور حتم نمی‌توان یک صدا را به فاصله دور منتقل کرد. و حتی آن را ذخیره نمود. مگر آنکه این انرژی را به یک انرژی دیگر تبدیل نمایید.

این کار توسط میکروفون ها انجام می شود. به این شکل که انرژی صوت باعث به حرکت درآمدن یک سیم پیچ شده؛ که این موضوع باعث تغییر کردن یک میدان مغناطیسی می شود. تغییر در یک میدان مغناطیسی منجر به تولید یک جریان الکتریکی خواهد شد. به این شکل انرژی صوتی به الکتریسیته تبدیل می شود. البته عملکرد انواع مختلف میکروفن ها با یکدیگر متفاوت است.

انواع میکروفون

diffrent types of microphone

این دستگاه انواع مختلفی دارد. برخی کارایی بیشتری دارند و به این واسطه رایج تر هستند.

میکروفون خازنی یا الکترواستاتیک

میکروفون‌های خازنی یکی از کاربردی‌ترین انواع میکروفن هستند. این نوع میکروفون ها در دنیا به بیشترین میزان مورد استفاده قرار می‌گیرند. علت این استفاده زیاد، اندازه کوچک می‌باشد. که این موضوع این قابلیت استفاده در هر وسیله و جایی  را به آنها می‌دهد. از مزیت های بزرگ میکروفون های خازنی، قیمت پایینی آنها می‌باشد.

میکروفون الکترواستاتیک خیلی خوب قابل مقایسه با یک میکروفون الکتروداینامیک خیلی خوب است.در حالی که هر الکترواستاتیکی از هر الکتروداینامیکی بهتر نیست. هرگاه در عمل ضبط صدا نیاز به بهترین کیفیت ممکن باشد؛ می توان از میکروفونهای الکترواستاتیکی یا الکتروکاندنستور استفاده کرد. چون حرکت دیافراگم آن با جرم بسیار کم می تواند در برابر ارتعاشات کوچک پاسخ سریع دهد. این میکروفون بسیار سریع عمل می کند. به گونه ای که می‌تواند صدای ضربه امواج کوچک را مانند، صدای یک جرقه و یا خزیدن مار برروی برگها دریافت نماید و این یکی از دلایل برتری میکروفون الکترواستاتیک بر الکتروداینامیک است.

میکروفون الکترواستاتیک باعث می شود که صدای ترجمه شده یا تبدیل شده خیلی نزدیک به صدای اصلی باشد. ولی میکروفون الکتروداینامیک صدا را تیره می سازد. به دلیل نازک بودن ممبران آن، نباید در ضبط انفجارات و صداهای شدید از آن استفاده شود. چون این عمل باعث کاهش حساسیت آن و یا پاره شدن ممبران آن می گردد. از این نوع میکروفون برای ضبط موسیقی در استودیوها و آزمایشگاههای تحقیقاتی آکوستیک استفاده می شود.

میکروفون دینامیکی

میکروفون‌های داینامیک نیز از دیگر انواع میکروفن‌ها محسوب می‌شوند. از قابلیت های این نوع از میکروفون ها این است که حساسیت کمتری دارند و البته هزینه آن‌ها بیشتر است. به همین سبب در ضبط صدای گوینده، رپرتاژ و تئاتر استفاده می شود.

میکروفون GUN

از این میکروفون هم در کار فیلم سازی و هم در کار ویدئو در شرایط صدابرداری سر صحنه استفاده می شود. یعنی این نوع میکروفون ها می‌توانند در هنگام ضبط فیلم ها و سریال ها در همان لحظات، صدایی که از هنرپیشه ها ادا می شود را همزمان با ضبط تصاویر، ضبط کنند. علت این امر  زاویه این میکروفون است. با هدف گرفتن دهان شخص هنرپیشه، سخنان وی را ضبط و همچنین از ورود نویزها به میکروفون جلوگیری می‌کند.

میکروفون ذغالی  یا کربن دار

از این میکروفون در صنعت تلفن استفاده می شود. برای اینکه فقط هدف رساندن پیام است. کیفیت صدا مطرح نیست. حتی این نوع میکروفون در دستگاههای خانگی نیز استفاده نمی شود.

میکروفون پیزوالکتریک یا کریستالی

از میکروفون پیزوالکتریک تا چند سال پیش در ضبط صوتهای خانگی استفاده می شد. ولی هم اکنون دیگر قابل استفاده نیست. زیرا پهنای باند آن کم است. یعنی عرض باند آن حدود ۷ تا ۸ کیلوهرتز می باشد.

میکروفون نواری یا روبانی

از این میکروفون قبل از میکروفون خازنی برای ضبط ارکستر استفاده می‌شد. میکروفون‌‌های روبانی از دیگر انواع میکروفن ها هستند. این نوع کاربرد زیادی دارند. همچنین از دو نوع دیگری که ذکر شد حساس‌تر می‌باشند. همین موضوع آن‌ها را آسیب پذیر تر کرده است.

میکروفون تمام جهته

همان طور که از اسم این نوع میکروفون ها مشخص است، این میکروفون ها قادر به دریافت واضح اصوات صوتی یا منابع صوتی اطراف خود می باشند. هیچ نقطه کوری در اطراف آن وجود ندارد. اصوات به طور یکنواخت از اطراف میکروفون، ممبران آن را به ارتعاش در می‌آورند.

هرچه ابعاد میکروفون کمتر باشد؛ خطای یک جهته شدن در فرکانسهای بالا را کمتر می‌کند. چون این امر تشکیل سایه می دهند. در فرکانسهای بالا به علت کوچک بودن طول موج ابعاد میکروفون می تواند تولید سایه اکوستیکی بنماید. تمایل به زاویه دار شدن در فرکانس های بالا نکته ای است که باید در انجام کار به آن توجه کرد. هرگاه بخواهیم صدای دو نفر را با هم و به یک صورت و یا یک شفافیت داشته باشیم، در صورت برخورداری از شرایط مناسب باید میکروفون را دور از اشخاص  قرار دهیم. به ظوری که زاویه میکروفون، هر دو شخص را در خود جا دهد.

از این میکروفون در مواقعی استفاده می شود که احتیاج به جهت خاصی در برابر منبع و یا منابع صوتی نداشته باشد. همچنین برای دریافت صدای کل یک محوطه مانند یک ورزشگاه، که در این حالت می‌توان شخصیت واقعی یک محل را حفظ کرد.

حساسیت این میکروفون ها در برابر حرکت سریع مولکولهای هوا در جلوی دیافراگم است. این مدل، بهترین نوع میکروفون نسبت به جریان شدید باد و یا حرکت شدید میکروفون است. ولی از آنها به علت داشتن حساسیت به نویز، کمترین استفاده را می‌شود.

میکروفون یک جهته

از این میکروفون جهت ضبط کنسرت و رپرتاژ و تئاتر و نمایشنامه که احتیاج به صداهای پشت صحنه ندارند، استفاده می‌شود.

میکروفون دوجهته

این نوع میکروفون به طور عمودی در جلوی منبع صوتی قرار می گیرند. از این میکروفون  در زمان برخورداری از دو منبع همگن و هم شرایط، استفاده می‌شود. در صورتی که این دو منبع، مقابل همدیگر واقع شده باشند. مثلاً دو نفر که در مقابل هم دیالوگ می گویند یا در مورد ارکستر که دو ساز در مقابل هم نشسته اند. بجای دو میکروفون می توان از یک میکروفون دوجهته استفاده کرد.

مزیت‌های استفاده از میکروفنهای External

مهم‌ترین مزیت استفاده از میکروفن‌های External ، افزایش و بهبود کیفیت صدای ضبط شده می‌باشد. در حال حاضر با استفاده از دوربین های DSLR قابلیت ضبط تصاویری با کیفیت و رزولوشن HD یا Full HD را داریم. ولی تضمینی جهت برخورداری از کیفیت صدا و کیفیت تصویر به میزان برابر وجود ندارد. به همین علت است که این دوربین‌ها قابلیت اتصال به طیف گستر‌ده‌ای از میکروفن‌های External را دارند.

میکروفون‌های داخلی دوربین‌های DSLR ابزار حرفه‌ای نیستند. همچنین از قابلیت تنظیم جهت ضبط صدای با کیفیت و تفکیک‌پذیری بالایی برخوردار نیستند.  تنها قادر به ضببط برد  کمی از صدای محیط اطراف هستند.

نکته دیگر، این میکروفون‌ها در مقایسه با میکروفن‌های External  از نسبت سیگنال به نویز نسبتاً بالایی برخوردار هستند. با توجه به دلایل گفته شده استفاده کردن از میکروفنهای‌ اکسترنال راهکاری مناسب برای رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب و باکیفیت است. همچنین میکروفون‌های اکسترنال دارای حساسیت و تفکیک‌پذیری نسبت به سیگنال و نویز می‌باشند. طیف وسیعی از تنظیمات صدابرداری را در اختیار کاربران خود جهت ضبط با کیفتر صدا قرار می‌دهند.

کاربرد انواع میکروفون

از انواع میکروفن در مکان ها و دستگاه های مختلفی استفاده می کنند. کاربرد میکروفن امروزه بسیار گسترش یافته است. همانطور که اشاره شد؛ اولین بار در تلفن ها از این وسیله برای ارسال صدا استفاده کردند. کیفیت میکروفن‌های آن زمان بسیار پایین بود. کیفیت آنها در طول زمان پیشرفت کرد و رو به بهبود می‌رود.

امروزه اما از انواع میکروفن‌ها در وسایل مختلفی مانند گوشی‌های تلفن، موبایل ها، هدست‌ها و هندز فری‌ها، آیفون ها، لپ تاپ ها و کامپیوترها استفاده می شود. در واقع هر جایی می‌توان صدا و صوت را به الکتریسیته تبدیل کرد. در استودیوهای ضبط صدا نیز از انواع میکروفن ها استفاده می کنند. به این شکل صدای فرد به سیگنال های الکتریکی تبدیل شود. سپس می‌توان آن را ذخیره نمود.

استفاده از انواع مختلف میکروفون

برای آنکه یکی از انواع دستگاه میکروفن را انتخاب کنید باید با تمامی ویژگی های آن آشنایی کامل داشته باشید. در ابتدا باید مشخص کنید که در چه محیطی قصد استفاده از این وسیله را دارید و چه کاربردی را از این وسیله انتظار دارید. به طور مثال باید ببینید که می‌خواهید آن را در یک وسیله تعبیه کنید یا قصد استفاده از آن را در یک محیط به طور مستقیم دارید.

سپس باید تعیین کنید که چه مقدار هزینه ای برای تهیه میکروفون در نظر گرفته‌اید؛ زیرا قیمت های متفاوتی در بازار موجود است که در نظر گرفتن بودجه برای شما می تواند انتخاب را برای شما آسان تر کند؛ اما نکته دیگر میزان حساسیت میکروفن می‎‌باشد. باید بررسی کنید که میزان آسیب پذیری میکروفون در چه حدی می باشد و شما نیز تا چه میزان می خواهید که حساسیت میکروفون زیاد باشد.

در نظر گرفتن تمامی این موارد و مطالعه بر روی انواع مختلف میکروفون ها و ویژگی های آنها به شما در رابطه با انتخاب این دستگاه می تواند کمک کننده باشد. برندها و شرکت های مختلفی نیز اقدام به ساخت و تولید انواع میکروفون‌ها کرده‌اند که می توانید از بین آن‌ها بهترین مورد را انتخاب کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − یک =

enemad-logo
کارشناسان ما حتما باهاتون تماس میگیرن