جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

سیستم صوتی گوشی

فهرست مطالب

دوره آموزش تعمیرات موبایل و تبلت در مرکز فنی و مهندسی تعمیرات تخصصی دکتر برد برگذار می‌شود و بعد از آموزش در کلاس تعمیر موبایل و تبلت پشتیبانی مادام العمر و گواهینامه‌ی معتبر دریافت خواهید کرد.

سیستم صوتی موبایل

در یک گوشی موبایل، بخش صوتی شامل قطعاتی است که عملیات ارسال و دریافت صوت و همچنین تولید و پخش سیگنال را انجام می‌دهند.

همان طور که می‌دانید، در این بخش از قطعات مانند بلندگو برای دریافت صوت، میکروفون برای ارسال صوت و بازر برای پخش سیگنال زنگ و آهنگ استفاده می‌شود.

همچنین در این بخش یک آی سی صوت وجود دارد که در گوشی‌های قدیمی‌تر، از آی سی تغذیه معمولاً عملیات مربوط به بخش صوتی را بر عهده دارد.

در نقشه شماتیک هر کدام این اقلام از سیستم صوتی با نام‌های مختلف نمایش داده می‌شوند:

بلندگوی گوشی معمولا با نام‌های Reciver یا Earpiece، بلندگوی زنگ یا پخش موسیقی با نام‌هایSpeaker، Buzzer یا Ringer میکروفون نیز با نام‌های Mic یا  Microphone شناخته می‌شوند.

ایرادات در مدار صوتی گوشی

ممکن است ایراداتی در مدار صوتی گوشی به وجود آید که به شرح آن می پردازیم:

عدم ارسال صوت (خرابی در مدار میکروفن)

در صورتی که ما مشکل در ارسال صوت داشته باشیم و یا عملکرد صوتی با اختلالات متنوع همراه باشد به ترتیب زیر عمل می‌کنیم:

ابتدا بخش میکروفن را زیر لوپ بررسی می‌کنیم، یعنی جای نشستن میکروفن را ابتدا چک می‌کنیم که به برد متصل باشد و سپس میکروفن را آزمایش می‌کنیم تا از صحت عملکرد آن اطمینان پیدا کنیم.

(دقت داشته باشید که روی بردهای جدید گوشی‌های هوشمند حداقل دو میکروفن یکی برای ارسال صدای مکالمه و دیگری برای ضبط فیلمبرداری موجود می‌باشد و میکروفن‌های دیجیتال را نمی‌توان از طریق برد آزمایش کرد و تنها برای تست خرابی آن باید تعویض شوند) باید به این نکته توجه داشته باشید که میکروفن دارای پایه های مثبت و منفی می‌باشد.

لذا هنگام تعویض باید به پولاریته آن توجه کنید، همچنین از حرارت دادن مستقیم وطولانیبعد از تست میکروفن باز هم در صورت خرابی آنها باید مسیر میکروفن تا آی سی را از طریق نقشه شماتیک را بررسی کنیم، تا در مسیر خازن، سلف، مقاوت، وریستور یا قطعات این چنینی در طول مسیر آسیب ندیده باشند.

چنانچه کلیه موارد بالا را تست کردید و بعد از آن صدا ضعیف یا قطع بود ابتدا مجرای خروجی روی قاب را بررسی میکنیم، ودر صورت حل نشدن مشکل آی سی صوت باید تعویض شود.

در بعضی مواقع نیز اشکالاتی مانندکثیفی و جرم گرفتگی کانکتور هندزفری، همچنین اتصالی در مدار آن، باعث میشود که ارسال و دریافت صوت قطع شود. در این صورت ابتدا کانکتور مربوط را شست وشو دهید و سرویس کنید، همچنین ممکن است با تعویض کانکتور میتواند به رفع ایراد کمک کند.

عدم دریافت صوت (خرابی در مدار بلندگو)

چنانچه در دریافت صوت مشکل داشتید باید به ترتیب زیر عمل کرد:

بلندگو و محل اتصال آن به برد را بررسی کنید، برای تست بلندگو مولتی متر را در حالت اهم و بر روی دامنه 200Ω قرار میدهیم و با پراب‌های مولتی متر اندازه‌گیری می‌کنیم و باید مقاومتی بین 30 تا 50 اهم داشته باشید، در غیر صورت بلندگو خراب است و باید آن را تعویض کنیم.

مسیر ارتباطی بلندگو تا آی سی را از شماتیک چک می‌کنیم. در صورت ادامه خرابی‌ها آی سی صوت را تعویض می‌نماییم. (مانند قبل ابتدا جک هندزفری و جرم گرفتگی مجرای خروجی صدا را چک میکنیم. برای چک کردن مدار هندزفری از مدار صدای  رفت و برگشت را چک میکنیم بعد اقدام به تمیزی یا تعویض می‌کنیم)

نداشتن صدای زنگ (خرابی مدار بازر)

چنانچه صدای زنگ نداشتید و یا در پخش ملودی مشکل داشتید به موارد زیر توجه فرمایید:

قطعه بازر را در بین بعضی تعمیرکاران با نام کپسول زنگ هم می‌شناسند، برای آزمایش سلامت آن باید یه مقاومتی بین 8 تا 16 اهم از خود نشان بدهند، همچنین در صورتی که با یک ولتاژ 2 ولتی صدای خش خش از آن پخش می‌شود، در غیر این صورت قطعه خراب است.

در صورت اتصال بازر با برد به صورت کانکتوری باشد حتماً باید کانکتور بررسی شود. با استفاده از نقشه مسیر بازر تا آی سی را بررسی کنید و کلیه قطعات مسیر را آزمایش کنید.

اگر گوشی آبخورده است، احتمال خرابی وریستور و سلف در مسیر زیاد است، چون وریستور به صورت موازی در مسیر میتوان آن را حذف کرد و همچنین چون سلف به صورت سری در مسیر بسته می‌شود در صورت حذف باید جای آن سیم کشید.

آی سی صوت به عنوان پردازشگر سیستم صوتی است؛ لذا در صورت خرابی یا لحیم سردی، مشکل صوت به وجود می آید، این آی سی را ابتدا باید هیار کشی و در صورت عدم رفع باید تعویض کنید.

بیس باند چیست؟

قصد داریم در این مقاله در رابطه با بیس باند برای شما توضیحاتی را بدهیم و شما را بیشتر با بحث بیس باند آشنا کنیم. بیس باند همان ورژن فریمور رادیو و مودم در گوشی‌ها می‌باشد.

گوشی‎‌های هوشمند امروزی پروتکل‌های خیلی زیاد و مختلفی را مثل، 3G ،4G و 4 LTE رو ساپورت می‌کنند. این پروتکل‌ها کمی پیچیده هستند و CPU به قدرت زیادی برای پردازش اطلاعات، درخواست و مدیریت بسته‌های اینترنتی و انتقال دادن اطلاعات مربوط به بسته، به اپراتور نیاز دارد.

گوشی‌های همراه برای اینکه بتوانند به همه‌ی این عملیات رسیدگی کنند و برای اینکه کارشان را تمام و کمال انجام دهند از یه چیپ جدا (به عنوان مودم) به اسم بیس باند baseband استفاده می‌کنند.

این نکته فراموش نشود که چیپ بیس باند، با پروسسور یا همان پردازشگر اصلی به طور مستقیم در ارتباط است و همچنینن خودش هم دارای یه پردازشگر می‌باشد که به نام پردازشگر بیس باند است که کارهای خود بیس باند را پردازش می‌کند.

کارهایی که پردازشگر بیس باند انجام می‌دهد و پردازش می‌کند شامل: مدیریت و کنترل توابع رادیویی (راحت تر بگویم، کارهایی که در آن امواج رادیویی داشته باشد به عهده‌ی بیس باند است، مثل آنتن داشتن گوشی، وصل شدن به بسته‌ی اینترنتی و …) است.

اگر این بیس باند خراب شود آنتن در حالت No Service می‌ماند، وایرلس و بلوتوث به حالت خارج از دسترس و غیر فعال باقی می‌ماند.

بیس باند نامناسب و رام نام مناسب باعث اختلال در ارتباط گوشی با شبکه سرویس دهنده می‌شود و باعث می‌شود شما نتوانید به شبکه مخابراتی دسترسی داشته باشید و این موضوع باعث عدم آنتن دهی و یا اختلال در شبکه گوشی نیز می‌شود .

فریمیور Radio کارهای سطحی مانند اتصال شبکه، Wi-Fi و GPS را کنترل می‌کند. به روز رسانی فریمیور Radio مشکلات اتصال را حل می‌کند، محدوده و کارایی را افزایش میدهد،مصرف باتری را کاهش می‌دهد و غیره.

فریمیورهای Radio نادرست باعث از کار افتادن MMS، 3G Data، VM Notifications و… شود. اپراتور یا کریر شبکه ورژن مناسب فریمیور Radio را که برای گوشی، شبکه و پهنای باند مناسب است انتخاب می‌کنند.

فایل‌های Radio/Modem گوشی‌های اندروید از طریق ریکاوری مود فلش (نصب) می‌شوند و راه‌های دیگر فلش آن از طریق ADB و Odin است.

در گوشی‌های اندروید می‌توانید نسخه بیس باند را از طریق مسیر زیر مشاهده کنید و طبق ورژن بیس باند نسخه جدید را روی گوشی رایت کنید.
تنظیمات > درباره دستگاه > نسخه باند اصلیsetting > about phone > baseband version

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4.5]
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =

enemad-logo
کارشناسان ما حتما باهاتون تماس میگیرن