این روز ها با توجه به افزایش اهمیت موضوعات درمانی پس از شیوع بیماری کرونا، تعمیرات تجهیزات پزشکی به مسئله بسیار مهمی تبدیل شده است، در نتیجه دستگاه ها و تجهیزات پزشکی تقریبا به صورت شبانه روزی در حال کار هستند و نیاز به تعمیرات دوره ای خواهند داشت.با در نظر گرفتن این مطالب آموزش هایی که در این زمینه تشکیل میشوند بسیار کاربردی و درآمدزا هستند.
دستگاه مانیتورینگ چیست؟
دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی، مجموعه ای از سیستم هایی است که برای کنترل علائم حیاتی بیمار استفاده می شود.
مانیتورینگ برای نشان دادن موارد زیر استفاده میشود:
- ( ECG )فعالیت الکتریکی قلب
- ( Temp )دمای بدن
- ( SPO2 )درصد اشباع اکسیژن در خون
- ( HR )تعداد ضربان قلب
- ( NIBP )فشار خون غیر تهاجمی
- ( IBP )فشار درون شریانی
مانیتورینگ علائم حیاتی چگونه کار میکند؟
یک مانیتورینگ علائم حیاتی پارامترهای مختلف مرتبط با بیمار را به روش های مختلف جمع آوری می کند. ورودی ها پس از تقویت و پردازش، بسته به نوع اطلاعات قابل نمایش، به صورت یک شکل موج و یا مقادیر عددی نمایش داده می شود. محدوده آلارم دستگاه بر روی مقادیر مشخص مربوط به هر پارامتر تنظیم میشود تا در شرایط نامناسب بیمار، به تیم پزشکی هشدار داده شود.
این مانیتور توانایی اندازه گیري پارامترهاي حیاتی بیمار، نمایش شکل موجها، ذخیره اطلاعات بیمار و … را دارد. صفحه نمایش کریستال مایع TFTرنگی آن قادر است شکل موجها و پارامترهاي بیمار را به وضوح نمایش دهد. صفحه کنترل و ناب و راحت بودن استفاده از منوي سیستم شما را قادر میسازد تا به راحتی شکل موجها را روي صفحه ثابت نگه داشته، هر کار دیگري را انجام دهید.
شما میتوانید دوره تعمیر انواع برد دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی از برند ها مختلف که توسط مرکز فنی و مهندسی تعمیرات تخصصی دکتر برد ارائه میشود را شرکت کرده و اطلاعات خود را بروز نمایید.
اجزا مختلف دستگاه مانیتورینگ حیاتی
کلیدهای کنترلی
به وسیله این مجموعه میتوان سرعت و سهولت مناسب انواع تنظیمات دستگاه را انجام داد. کلیدهای تنظیم دستگاه ممکن است به صورت فشاری یا ولومی هستند. در مدل های جدید تر از صفحه نمایشگرهای لمسی به منظور تنظیم پارامترهای مختلف دستگاه استفاده میشود.
لید های کنترل کننده عملیاتی
ALARM SILENC
با فشردن این کلید می توان صدای آلارم را به طور موقت به مدت 2 دقیقه قطع کرد.
FREEZE
از این کلید جهت ثابت کردن سیگنال های روی صفحه استفاده میشود. با فشار مجدد آن، ترسیم سیگنال ها ادامه خواهد یافت.
HOME MENU
با این کلید میتوان همواره به منو یا صفحه قبل بازگشت.
POWER
از این کلید جهت روشن یا خاموش کردن سیستم استفاده می گردد.
@
با این کلید می توان روشنایی تصویر را کم و زیاد کرد. علاوه بر این کلیدها ، 5 کلید فشاری در قسمت پایین صفحه نمایش برای استفاده از امکانات و عملکردهای سیستم قرار دارند.
صفحه نمایش
در این صفحه ، شکل موج ها ، حالت ها و مقادیر انتخاب شده ، پیغام های خطا ، مقادیر تنظیم محدوده های آلارم دستگاه ، تاریخ ، ساعت و صفحه TREND و صفحه SET UP قابل رؤیت می باشد.
کلیدهای کاربردی
کلیدهای کاربردی که در جهت تنظیم محدوده ها و روشن یا خاموش کردن آلارم ها در منوی آلارم مورد استفاده قرار می گیرند.
- SELECT
با فشردن این کلید می توان هر یک از متغیرهای محدوده ی بالا و پائین آلارم مربوط به پارامترهای عددی را جهت تغییر و تنظیم انتخاب نمود. این آمادگی بصورت تغییر رنگ پس زمینه ی پارامتر عددی قابل مشاهده می باشد.
- ON/OFF
با این کلید می توان دستگاه را نسبت به آلارم پارامترهای موجود فعال یا غیرفعال نمود.
- INC
با این کلید می توان محدوده ی عددی آلارم انتخاب شده را زیاد کرد.
- DEC
با این کلید می توان مقدار محدوده ی عددی آلارم انتخاب شده را کم کرد.
- SAVE
با این کلید می توان تغییراتی را که در صفحه ی آلارم ایجاد شده ذخیره و اعمال کرد.
- HOME/MENU
جهت خارج شدن از صفحه آلارم و برگشت به منوی اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه قادر به تشخیص و حذف پالس PACE MAKER می باشد. در صورت فعال بودن PACED ECG ، سیگنال ناشی از PACE MAKER تشخیص داده شده و آنها در شمارش نبض دخالت داده نمی شوند. سیگنال های PACE تشخیص داده شده توسط خط های عمودی به ارتفاع یک سانتیمتر روی سیگنال ECG قابل رؤیت خواهند بود.
ماژول های مختلف
با توجه به نوع و کاربرد دستگاه، از ماژول های مختلفی در سیستم های مانیتورینگ استفاده می شود.
- ماژول ECG: عملکرد آن همانند یک دستگاه ECG می باشد، با این تفاوت که معمولا تعداد لیدهایی که در اینجا استفاده می شود از لیدهای دستگاه ECG کمتر است. معمولا در سیستم های مانیتورینگ فقط 3 لید از 12 لید قلبی را نمایش می دهند.
- ماژول کنترل دما: وظیفه آن نمایش دمای بدن بیمار به طور پیوسته می باشد.
- مازول SPO2: قابلیت های آن دقیقا مشابه دستگاه پالس اکسی متر است و برای نمایش سیگنال PPG و درصد اشباع اکسیژن خون استفاده می شود.
- ماژول کنترل فشار: از یک فشارسنج اتوماتیک برای سنجش منظم فشار خون بیمار استفاده می کند. در این بخش از طریق کاف فشارسنج که به دست بیمار بسته شده است، با فاصله زمانی های مختلف، فشار خون بیمار اندازه گیری و در ناحیه عددی صفحه نمایش دستگاه، نشان داده می شود.
آلارم های دستگاه
هنگامی که شرایط ویژه اتفاق می افتد و لازم است به کاربر اطلاع داده شود، دستگاه با استفاده از علامت های صوتی و تصویری ظهور شرایط آلارم را اعلام میکند. در هنگام وقوع آلارم، ادامه مانیتورینگ بیمار از طریق دستگاه امکان پذیر بوده و آلارم ها تنها برای اطلاع کاربر از وضعیت بیمار یا شرایط مانیتورینگ میباشد. آلارم صوتی موقع خروج از محدوده های تعیین شده برای هر پارامتر عددی و همچنین بروز خطاها فعال میشود.
آلارم های تصویری هم زمان با آلارم های صوتی فعال می شوند و برای پارامتری که محدوده خارج شده است، مقدار عددی آن به صورت چشمک زن مشخص میگردد. چشمک زدن در زمان آلارم، ثانیه ای یکبار اتفاق میافتد و برای مشخص شدن نوع خطا نیز پیغامی بر روی صفحه نمایش ظاهر میشود.
موارد استفاده از مانیتورینگ
مورد استفاده این دستگاه، مانیتور کردن مجموعه ثابتی از پارامترها براي یک بیمار در هر سنی میباشد و براي نشان دادن اطلاعات بیمار و شکل موجها، ذخیره اطلاعات بیمار و اعلام آلارمها به کار میرود. این دستگاه محدود به بخش های قلب، اتاق عمل، اورژانس و ریکاوری نیست بلکه درCCU وICU نیز استفاده میشود.
مجموعه مانیتور جهت نمایش علائم حیاتی بیماران
جهت نمایش سیگنال ها و پارامترهای حیاتی بیماران در جایگاه پرستاری و نظارت مستقیم آن توسط پرستاران، معمولا نیاز به یک یا چند مانیتور می باشد. معمولا صفحه مانیتور مرکزی دارای ابعاد بزرگ تری نسبت به مانیتورهای کنار تختی می باشد. صفحه مانیتور سیستم مرکزی معمولا به بخش های مساوی تقسیم می شود که در هر بخش اطلاعات هر بیماری نمایش داده می شود. تعداد مانیتورها در این بخش ممکن است به چهار تا نیز برسد.
شما پس از شرکت در دوره آموزشی تعمیرات تجهیزات پزشکی مجموعه دکتربرد، کارت طلایی پشتیبانی مادام العمر و گواهینامهی معتبر دریافت خواهید کرد. با توجه به این که کلاس ها توسط اساتید مجرب اداره میشوند؛ نیاز به هیچگونه پیش زمینهای نداشته و تنها کافی است با مشاورین دکتربرد در تماس باشید.