فهرست مطالب
جرم گیری و نحوه رسوب گذاری پکیج امری ضروری است که باید از بدو خرید پکیج با آن آشنا شوید؛ پکیج ها نیز پس از گذر از روزهای آغازین نصبشان از مشکلاتی گذر میکنند که بسیار اجتناب ناپذیر میباشند، زیرا که به شرایط محیطی وابسته اند. یکی از این مشکلات رسوب گذاری است؛ به هنگامی که ذرهای توسط جریان سیال، منتقل شده و سرانجام ته نشین شود، گفته میشود. در این مورد اگر پکیج شما دچار علائمی چون؛ افت فشار آب گرم یا طولانی شدن زمان گرمایش آب و سایر مواردی که در این مقاله به آن ها اشاره شده است، باید به صورت تخصصی جرم گیری شود. این کار، بسیار ظریف میباشد و نیاز است برای جلوگیری از هزینه اضافه و اقدام دوباره، حتما توسط افراد متخصص و مجرب انجام و مانع از گرفتگی و حرکت رسوب به سایر بخش ها شود. آموزشگاه فنی و مهندسی دکتربرد با برگزاری دوره آموزش تعمیرات و نصب پکیج دیواری از صفر تا صد، تعمیرکارانی حرفهای و توانا تعلیم میدهد. این دوره زیر نظر اساتید مجرب و متخصص برگزار خواهد شد. از ویژگی های این دوره پشتیبانی مادام العمر و ارائه گواهی نامه معتبر و ببیین المللی میباشد.
سرویس و رسوب زدایی پکیج دیواری
اکثر مردم انجام دوره ای و چندین باره رسوب زدایی را کار بیهوده ای که باعث هزینه مازاد است، تصور میکنند؛ در حالی که سرویس شدن وسایل، به ویژه آن دسته که جابه جایی دشوار تری دارند، باعث جبران خسارات و پیشگیری از هر گونه اتفاق غیر قابل بازگشت میشود.
مزایای سرویس پکیج
- افزایش بازدهی و راندمان دستگاه
- شناسایی و رفع عیوب درونی در صورت وجود
- جلوگیری از پرداخت هزینه های اضافه و بیشتر از سرویس های دوره ای
- آگاهی از سلامت پکیج، جلوگیری از وقوع هر نوع خرابی و از کار افتادن دستگاه
- زیبا سازی و نظافت ظاهر پکیج به صورت دوره ای در سرویس
مشکلاتی که منجر به رسوب زدایی میشوند
- کم بودن فشار آب گرم در دوش حمام و شیر آشپزخانه
- عدم گرمایش کافی آب حتی در صورت روشن بودن پکیج
- طولانی بودن مدت زمان گرمایش آب
- به اندازه کافی گرم نشدن شوفاژ و رادیاتور ها
- صدای تق تق دادن پکیج در زمان روشن شدن
- بالا رفتن فشار و بارسنج پیج بدون دلیل
- روشن شدن ارور شماره 70 در پکیج های ایران رادیاتور همانطور که در مقاله قبلی ذکر کرده ایم
انواع سرویس پکیج های دیواری
سرویس کامل
در این نوع سرویس تمامی قطعات مورد بازبینی قرار گرفته و بررسی می شوند، اگر مدت زمان طولانی از سرویس و رسوب زدایی پکیج می گذرد بهتر است این نوع سرویس را انتخاب کنید تا به نتیجه مطلوب در کارایی آن برسید.
سرویس دوره ای
این سرویس عموما در بازه های زمانی چندماهه صورت می گیرد و به دلیل کوتاه بودن زمان بین دو سرویس، کار آن سبک تر است و دستگاه به ندرت دچار مشکل خواهد شد، بهتر است پس از خرید و نصب دستگاه از همان ابتدا با روند سرویس دوره ای پکیج آشنا شوید، ساده بودن این نوع سرویس به حدی است که با افزایش تجربه و اطلاعات خودتان نیز می توانید آن را انجام دهید. این که میزان رسوبات و جرم هادر پکیج چقدر سخت است در هزینه رسوب زدایی پکیج و سرویس پکیج تاثیر می گذارد. بعضی مواقع با یک اسید شویی پکیج ساده کار شما راه می افتد اما گاهی رسوب گیری پکیج پیچیده و سخت خواهد بود در نتیجه زحمت فرد سرویس کار بیشتر خواهد بود رسوب زدایی پکیج دیواری فرد مجرب ون متخصص می خواهد، اما در صورتی که شما خودتان توانایی انجام چنین کاری را دارید با ما همراه باشد با نحوه رسوب زدایی پکیج مادر این مقاله شما را با دو روش آشنا می کنیم و به توضیحات آنها خواهیم پرداخت.
دو روش برای رسوب زدایی
- روش سنتی که با استفاده از مواد جرم گیر انجام میشود.
- روش مدرن که با کمک پمپ رسوب گیر صورت میگیرد.
در آغاز بهتر است فراموش نکنیم که پیشگیری بهتر از درمان است. آسانترین و مناسب ترین راه ممکن برای جلوگیری از تشکیل رسوب نصب فیلترهای تصفیه آب ،بر سر راه آب سرد ورودی میباشد و همچنین میتوان با استفاده از محلول محافظ در برابر رسوب ، در ابتدای راه اندازی دستگاه این مشکل را تا اندازه ای برطرف کرد.
-
جرم گیری پکیج به روش سنتی
در این روش برای جرم و اسیدشویی پکیج از مواد جرم گیر استفاده می شود که حتما باید هنگام استفاده از این مواد ها نکات ایمنی را رعایت فرمایید.
- در هنگام رسوب زدایی از ماسک و لباس کار و دستکش و عینک استفاده کنید.
- در حین ریختن اسید از پاشیدن ان بر روی لباس کار و اعضای بدن جلوگیری کنید.
- در صورت پاشیدن اسید بر روی اعضای بدن ان را فورا با اب بشورید.
گام اول: دو شاخ برق پکیج را از برق جدا کرده و کاور پکیج را باز کنید
گام دوم: بعد از باز کردن کاور پکیج آب دستگاه را تخلیه نمایید
- آب پکیج را تخلیه نمایید
- ابتدا شیر ورودی آب سرد پکیج را ببندید
- سپس شیر پرکن پکیج را در جهت خلاف عقربه های ساعت باز کنید
- در آخر شیر آب گرم شیلنگ دستشویی را باز کنید تا آب سیستم تخلیه شود{یا آبگرمی که در پایین ترین نقطه قرار دارد}
گام سوم:مبدل پکیج را از طریق دو عدد پیچ آلن {شماره ۴} به بلوک ها متصل است را باز کنید
گام چهارم: بنده دو روش برای رسوب زدایی مبدل ثانویه استفاده میکنم :
۱ – شستشوی مبدل با دیسکلر {اسید و یا جوهر نمک صنعتی}
۲ – در صورت تخلیه نشدن کامل رسوب ها از طریق اسید شویی
مبدل را حرارت داده و سپس با ضربه چکش و فشار آب رسوبات کنده شده بیرون میریزد{ دقت شود که روی رزوه پیچ ضربه نخورد }
گام پنجم: بعد از باز کردن مبدل و تخلیه کامل آب درون آن مبدل را روی زمین گذاشته و از سمت دو سوراخ آن شروع به ریختن دیسکلر مینماییم و بعد از گذشت ۱۵ دقیقه با فشار آب میشوریم.{دقت شود در صورتیکه از دو سمت مبدل دیسکلر بریزیم ممکن است گرفتگی بیشتر شود}
گام ششم: در صورتی که بعد از اسید شویی مبدل هنوز رسوبات به طور کامل تخلیه نشده بود .مبدل را روی اجاق گاز گذاشته و شعله را زیاد میکنید.و با سرخ شدن مبدل آن را توسط یک آچار برداشته و با چکش چندین ضربه محم زده و سپس با فشار آب میشوریم
گام هفتم: بعد از تخلیه کامل رسوبات از مبدل اقدام به نصب مینمایم . اورینگ ها را در صورت نیاز تعویض کرده
گام هشتم: و اقدام به نصب مبدل ثانویه مینماییم . نکته : هنگام نصب دقت شود جهت شیارهای روی مبدل باید سمت چپ قرار گیرد وگرنه بسته نمیشود
گام نهم : و در آخر فشار دستگاه را روی ۱/۵ تنظیم کرده و دستگاه را روشن میکنید.
-
جرم گیری پکیج به روش مدرن
در این نوع از سرویس نیازی به باز کردن دستگاه نیست: پمپ اسیدشویی را در ظرف اسید قرار میدهیم و خروجی را به یک ظرف مبذل گرمایی و صل می کنیم و طرف دیگر مبذل گرمایی با استفاده از شلنگ لاستیکی به ظرف ارتباط می دهیم. پس از چند دقیقه کار کرد پمپ تمام جرم داخل مبدل گرمایی گرفته میشود و پس از پایان کار در ظرف مربوطه اب تمیز ریخته و مبدل را شستشو میدهیم و در محل خود نصب می نماییم.
مقالات مرتبط