10 درصد تخفیف ویژه  یلدایی  از امروز  تا  30 آذر ماه در تمامی دوره ها  

دوره آموزش تعمیرات موبایل و تبلت در مرکز فنی و مهندسی تعمیرات تخصصی دکتر برد برگذار می‌شود و بعد از آموزش در کلاس تعمیر موبایل و تبلت پشتیبانی مادام العمر و گواهینامه‌ی معتبر دریافت خواهید کرد.

سیم کارت (SIM Card)

عبارت SIM از Subscriber Identity Module به معنی ماژول شناسایی مشترک گرفته شده است. که دارای پردازنده، حافظه موقت و حافظه پایدار می‌باشد.

هر سیم کارت دارای یک شناسه جهانی منحصر بفرد 15 رقمی به نام IMSI می باشد. این شناسه یرای کاربرانی که مجاز به استفاده از شبکه تلفن همراه خاص باشند باید در واحدی به نام HLR ثبت شود‌.

به عنوان مثال اگر کاربری بخواهد از شبکه تلفن همراه شرکت همراه اول استفاده کند، شرکت همراه اول IMSI یک سیم کارت که با تنظیمات شبکه همراه اول برنامه ریزی شده است را در HLR اش ذخیره می کند و آن سیم کارت را به کاربر ارایه می‌کند.

اگر سیم کارتی که IMSI آن در شبکه ثبت نشده است را بر روی گوشی موبایل خود قرار دهیم پیغام SIM Registration Failed که به معنی ثبت سیم کارت ناموفق بود می‌باشد را بر روی دستگاه خود مشاهده می‌کنیم.

اجزای سخت افزاری سیم کارت

ماژول سیم کارت دارای سه قسمت سخت افزاری زیر می باشد:

CPU

پردازنده مرکزی بسیار کوچک است که وظیفه پردازش اطلاعات را به عهده دارد.

RAM

یک حافظه موقت است که برای ذخیره اطلاعات موقتی مثلا رمزهای موقتی که بین سیم کارت و شبکه رد و بدل می شود کاربرد دارد.اطلاعات این حافظه با قطع شدن تغذیه DC سیم کارت پاک می شود.

EEPROM

حافظه پایداری است که قابل نوشتن و برنامه ریزی است. اطلاعات این حافظه با قطع شدن تغذیه DC پاک نمی شود به همین دلیل کدهای اصلی شماره ها و پیام ها می توانند در این حاظه ذخیره شوند.

کدهای مربوط به سیم کارت

PIN Code 1

مخفف Personal Identification Number به معنی کد شناسه شخصی می‌باشد. این کد که می‌تواند عددی چهار تا 8 رقمی باشد برای جلوگیری از سو استفاده اشخاص تعبیه شده است.

در صورتی که این کد سه مرتبه اشتباه وارد شود، مسدود شده و دستگاه تقاضای وارد کردن PUK1 را از کاربر می کند. PIN1 درون حافظه پایدار سیم کارت ذخیره می‌شود.

1 PUK Code

مخفف PIN Unblocking Key و به باز کننده قفل PIN است. این کد هشت رقمی می‌باشد و در صورتی که هفت مرتبه اشتباه وارد شود سیم کارت مسدود می‌شود و باید تعویض شود.

PIN Code 2

این کد برای ارسال درخواست فعال سازی/ لغو محدودیت تماس کاربرد دارد. به عنوان مثال اگر بخواهیم تماس‌های خروجی بین المللی را مسدود کنیم به این کد نیاز داریم.

لازم به ذکر است که محدودیت های تماس از طریق شبکه اعمال می‌شود. در صورتی که ده بار PIN2 اشتباه وارد شود مسدود می‌شود و با PUK2 می‌توان آن را آنلاک کرد.

PUK2

PUK2 مخفف PIN Unblocking Key 2 می‌باشد .

نکته!

کدهای PIN1–PIN2-PUK1-PUK2 بر روی قاب سیم کارت نوشته شده و هنگام خرید سیم کارت به خریدار تحویل داده می‌شوند.

مفهوم قفل شبکه یا قفل سیم بودن گوشی یا تبلت

اپراتورهای مختلف در دنیا برای جذب مشتری گوشی‌های موبایل و یا تبلت‌هایی را بصورت ارزان تر و زیر قیمت بازار به کاربران ارایه می‌کنند اما این قیمت به شرطی است که کاربر فقط از سیم کارت اپراتور مربوطه استفاده کند.

برای این منظور دستگاه ارایه شده را اصطلاحا بر روی سیم کارت همان اپراتور قفل می‌کنند تا امکان استفاده از دستگاه با سیم کارت های متفرقه وجود نداشته باشد.

برای درک بیشتر این موضوع، زمان نوشتن این آموزش سری به اپراتور AT&T امریکا زدیم‌.

همانطور که از اسکرین شات گرفته شده مشخص است تخفیف ویژه 50 درصدی سامسونگ S9 برای خریداران سیم کارت در نظر گرفته شده که مبلغ هم بصورت اقساط دریافت می شود اما گوشی موبایل خریداری شده فقط با سیم کارت ATT کار می‌کند و بر روی آن قفل شده است.

پیغام‌هایی که به مفهوم قفل شبکه (قفل سیم کارت) می‌باشند.

  • SIM not valid
  • Insert correct SIM
  • Enter restriction code
  • Invalid SIM
  • SIM restriction failed
  • سیم کارت درست وارد کنید
  • سیم کارت اشتباه
  • سیم کارت نامعتبر
  • کد محدودیت را وارد کنید

نحوه باز کردن قفل شبکه موبایل یا تبلت

قفل شبکه به صورت نرم افزاری برروی دستگاه اعمال می‌شود. برای برداشتن آن 2 راه قانونی و غیر قانونی وجود دارد.

راه قانونی برداشتن قفل سیم کارت (قفل شبکه)

با مراجعه به سایت‌های آنلاک قانونی یا سایت اپراتور مربوطه می‌توان با پرداخت هزینه آنلاک دستگاه آن را آنلاک کرد.

راه غیرقانونی آنلاک سیم کارت

برای آنلاک غیرقانونی قفل شبکه دستگاه معمولا از ابزارهایی که هکرها در اختیار ما قرار می‌دهند استفاده می‌کنیم. این ابزارها می‌توانند شامل برنامه‌های کاربردی یا باکس‌های نرم افزار باشند. تا اینجای کار موارد توضیح داده شده به صورت نرم افزاری بود.

اکنون به سراغ مهم‌ترین پیغام خطای سیم کارت یعنی Insert SIM یا به فارسی سیم کارت را وارد کنید می‌رویم که یک ایراد سخت افزاری است. پیغام Insert SIM – سیم کارت را وارد کنید – سیم کارت شناسایی نشد.

نکته!

در حالت عادی این پیغام به کاربر اعلام می‌کند که سیم کارت بر روی گوشی موبایل و یا تبلت قرار نگرفته است اما گاهی مشتری به ما مراجعه می‌کند و می‌گوید با وجود اینکه سیم کارت را بر روی دستگاه گذاشته است، دستگاه آن را شناسایی نمی کند.

دقت کنید گاهی مشتری به اشتباه می‌گوید که دستگاه آنتن دهی ندارد در صورتی که سیم کارت شناسایی نشده است و این دو عیب، کاملا متفاوت هستند و روش تعمیر آن‌ها نیز تفاوت دارد.

  • مراحل تست و عیب یابی برای رفع مشکل Insert SIM
  • بررسی صحیح قرار گرفتن سیم کارت در کانکتور سیم کارت
  • بررسی ظاهری کانکتور سیم کارت با مادربرد
  • شکستگی، کنده شدن پایه و …

همچنین می‌توانید در دوره آموزش اسپیلت و کولرگازی، دوره آموزش تعمیرات و نصب پکیج دیواری، دوره آموزش لوازم خانگی و دوره آموزش تجهیزات پزشکی شرکت کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − هشت =

سبد خرید
ورود

11 − دو =

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری
برچسب محصولات
enemad-logo