جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

استخراج بیت کوین چیست؟ فرایند استخراج بیت کوین

فهرست مطالب

استخراج ارزهای دیجیتال مختلف از جمله بیت کوین نیازمند دستگاه‌های مختلف است که از جمله آن‌ها می‌توانیم به ماینر اشاره کنیم. ماینرها در واقع پیش نیازی برای ورود به این حوزه هستند و همچنین در بخش‌های مختلف به کار گرفته می‌شوند که این فرایند خود نیازمند یک سری اطلاعاتی اولیه در زمینه تدارک موارد مربوطه می شود.

عملیات استخراج و همچنین حفر ارز دیجیتال مانند بیت کوین هم اکنون بر دو پایه استوار است که از جمله آن‌ها می توان به دستگاه های اسیک اشاره کرد. انجام این امر با به کارگیری سخت افزارهای ویژه امکان پذیر خواهد بود که سرعت بسیاری را در اختیار شما قرار خواهد داد.

یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد عدم شناخت ماینر . اجزای آن است که ما در مقاله ماینر چیست به طور کامل آن را برای شما شرح دادیم. در صورت تمایل به یادگیری از صفر تا صد ارزهای دیجیتال، آشنایی و تعمیرات ماینر، مرکز فنی و مهندسی تعمیرات تخصصی دکتربرد، دوره آموزش تعمیرات ریگ ماینینگ و دوره آموزش تعمیرات ماینر و دوره آموزش ارزهای دیجیتال را برای علاقه مندان برگزار می‌کند. بعد از آموزش در این کلاس‌ها پشتیبانی مادام العمر و گواهینامه‌ی معتبر دریافت خواهید کرد.

استخراج بیت کوین چیست؟

آنچه که باید بدانید این است که ماینرها این کار را بدون دریافت پول انجام نمی‌دهند؛ که این پاداش همین ارز دیجیتال است به عبارت دیگر می‌توان گفت که زمانی که شما برای دوست خود یک بیت کوین می‌فرستید، ماینرها در پشت این قضیه در تلاش هستند تا تراکنش شما انجام شود و به ازای انجام این تراکنش پاداشی را دریافت می‌کنند. این عمل استخراج یا ماینینگ نام دارد.

شاید اینطور تصور می‌کنید که اصطلاح استخراج بیت کوین بدین معناست که بیت کوین‌ها مانند سکه‌هایی از معادن مختلف بیرون کشیده می‌شوند اما اینطور نیست و بیت کوین استخراج فیزیکی مانند طلا ندارد. استخراج این ارز دیجیتال از نظر فلسفی شباهت بسیار زیادی به طلا دارد و به همین دلیل است که نام این عمل را استخراج گذاشته‌اند. البته هنوز هم این کار قابل دسترسی سریع نیست.

اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح بدهیم، بیت کوین یک ارز و شبکه غیرمتمرکز است و وابسته به هیچ کشور یا شرکت خاصی نیست. غیرمتمرکز بودن یعنی این‌که هیچکس مالک شبکه بیت کوین نیست و هر کسی در هر جای دنیا با وصل شدن به شبکه بیت کوین، جزئی از آن می‌شود.

فرایند استخراج بیت کوین چگونه است؟

فرایند استخراج بیت کوین

در بیت کوین معیاری به نام سختی استخراج هم وجود دارد؛ بلاک‌های بلاک چینِ بیت کوین هر ده دقیقه یک بار تولید می‌شوند؛ اگر قدرت پردازش ماینرهای بیت کوین خیلی زیاد شود، یعنی ماینرها ممکن است بتوانند زودتر از ده دقیقه بلاک را تولید و بیت کوین استخراج کنند.

در ابتدا بیت کوین در سازگاری cpuهای استاندارد بوذ. با گذر زمان اشخاصی که در فرآیند استخراج فعالیت می‌کردند متوجه شدند که استفاده از GPUهای کارت گرافیک، استخراج آن ها را افزایش می‌دهد و بعدها پردازنده‌های گرافیکی بکار رفته در ASIC  استفاده شد.

در کل پروسه استخراج بیت کوین شامل موارد زیر است :

  1. خرید اسیک یا همان ماینر متناسب با نیاز و بودجه خود
  2. استفاده از یک کیف پول ایمن بیت کوین
  3. وصل شدن به یک استخر برای استخراج و شروع عملیات
  4. خرید ماینر مناسب

تولید کنندگان مختلفی که در تولید دستگاه ماینر فعالیت می‌کنند، بدون جرات می‌توان گفت کمپانی Bitmain  از پیشگامان این صنعت می‌باشد، ماینرهای این شرکت موسوم به Antminer  در سرتاسر دنیا به فروش می‌رسند، با این تفاسیر شرکت‌های زیادی نیز وارد این صنعت شده‌اند که برخی از آن‌ها به هیچ وجه از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند. این نکته را فراموش نکنید که تولید ماینرها بسیار محدود است پس هنگامی که قصد خرید Asic ماینر داشتید دقت کنید چه مدلی بروز است تا دچار خطا در استخراج سود و یا حتی زیان دهی نشوید.

مثال ساده آن ماینر S9  است که با الگوریتم SAH-256  بیت کوین و تمام ارزهایی که با این الگوریتم نوشته شده‌اند را استخراج می‌کند. این مدل از سال ۲۰۱۶ تولید می‌شوند اما هر سال دچار تغییرات شده بطوری که سری ۲۰۱۸ آن، توان پردازشی بالاتری نسبت به مدل پایه آن دارد.

نکته ی دیگر در هر مدلی که تولید می‌شود است. در بیشتر مواقع بصورت پیش فروش توسط تولید کننده در بازار با قیمت پایین تر عرضه می‌شود و بعد از عرضه رسمی قیمت به مراتب بالاتری را دارا می‌باشند.

هر چهار سال یک بار طی رویدادی به نام هاوینگ (halving)، میزان بیت کوین‌های تولیدشده به شکل ناگهانی نصف می‌شود و این باعث می‌شود که کمیابیِ بیت کوین افزایش یابد؛ تعداد بیت کوین‌هایی هم که استخراج می‌شوند، محدود به ۲۱ میلیون واحد است و پس از آن دیگر بیت کوینی تولید نخواهد شد. پیش‌بینی می‌شود که استخراج تمام واحدهای بیت کوین تا سال ۲۱۴۰ طول بکشد.

هدف از استخراج بیت کوین چیست؟

کار با بیت کوین شاید برای عده بسیاری سخت باشد. به زبان ساده می توان گفت که ماینینگ ارز دیجیتال فعالیتی است که به صورت داوطلبانه انجام می شود. در این حال قدرت پردازش دستگاه های استخراج در اختیار یک شبکه قرار خواهند گرفت. هدف از این کار این است که امنیت شبکه بیت کوین برقرار شود و تراکنش هایی که در این بخش انجام می‌شوند بدون مشکل پرداخت شوند.

نام علمی‌تر ماینینگ، اثبات کار (Proof Of Work) است؛ در واقع فرایند استخراج از الگوریتمی به نام اثبات کار سرچشمه گرفته است که فردی به نام آدام بک (Adam Back) اولین بار در سیستم ضد اسپم خود از آن استفاده کرد که هش‌کش (HashCash) نام داشت.

البته برای اینکه با بررسی اعتبار تراکنش‌ها بتوانید بیت کوین دریافت کنید باید دو شرط را داشته باشید که یکی از آن‌ها نتیجه تلاش شما و دیگری نتیجه شانس است. به این منظور باید اعتبار ۱ مگابایت از تراکنش‌های بیت کوین را تأیید کنید و این بخش آسان کار است. اما بخش دوم که به شانس مربوط می‌باشد؛ این است که باید نخستین ماینری باشید که پاسخ صحیح یک مسئله عددی را به دست می‌آورید. این فرایند را «اثبات انجام کار» می‌گویند.

کاربران جدید چگونه با بیت کوین کار کنند؟

به عنوان یک کاربر جدید، می‌توانید بدون دانستن جزئیات فنی شروع به کار با بیت کوین کنید. همین که یک کیف پول بیت کوینی روی کامپیوتر یا گوشی تلفن همراه خود نصب کردید، اولین آدرس بیت کوینی شما تولید شده و می‌توانید در صورت نیاز، آدرس‌های بیشتری هم بسازید.

می‌توانید آدرس‌های خود را برای دوستانتان فاش کنید تا آن‌ها بتوانند به شما پرداخت کنند و یا برعکس. در حقیقت، بسیار شبیه به طرز کار ایمیل است جز آنکه آدرس‌های بیت کوینی فقط باید یکبار استفاده شوند. زنجیره ی بلاک یک دفتر کل عمومی به اشتراک گذاشته شده است که کل شبکه بیت کوین بر آن متکی است. تمام تراکنش‌های تائید شده در زنجیره بلاک گنجانده می‌شوند.

به این ترتیب، کیف پول‌های بیت کوینی می‌توانند ترازهای قابل خرج را محاسبه کرده و تراکنش‌های جدید به شکل بیت کوین‌های قابل خرج که عملاً متعلق به خرج کننده هستند، تائید شوند. یکپارچگی و ترتیب زمانی زنجیره بلاک از طریق رمزنگاری اعمال می شود.

یک تراکنش انتقال ارزش بین کیف پول‌های بیت کوینی است که در زنجیره بلاک گنجانده می‌شود. کیف‌های پول بیت کوینی یک قطعه داده‌ی محرمانه به نام کلید خصوصی یا سید را در خود نگه می‌دارد که در امضای تراکنش‌ها بکار می‌رود و یک مدرک ریاضی انجام کار دال بر اینکه این تراکنش‌ها از جانب صاحب کیف آمده اند، بوجود می‌آورد.

این امضا همچنین از اینکه کسی بتواند تراکنش را پس از صدور آن، تغییر دهد جلوگیری می‌کند. تمامی تراکنش‌ها بین کاربران منتشر شده و معمولاً طی 10 دقیقه‌ی پس از آن، شبکه کار تائید تراکنش را طی فرآیندی به نام استخراج شروع می‌کند.

استخراج یک سیستم اجماع توزیع شدهاست که برای تائید تراکنش‌های در حال انتظار، از راه گنجاندن آن‌ها در زنجیره بلاک، بکار می‌رود. استخراج، یک ترتیب زمانی را به یک زنجیره بلاک اعمال می‌کند، از بی‌طرف بودن شبکه محافظت می‌کند و اجازه می‌دهد کامپیوترهای مختلف با هم در مورد وضعیت سیستم به توافق برسند.

تراکنش‌ها برای اینکه تائید شوند، باید در یک بلاک که طبق قوانین بسیار سختگیرانه‌ای رمزنگاری شده، دسته بندی شوند و به تائید شبکه برسند. این قوانین از اصلاح بلاک های قبلی جلوگیری می کند چرا که با اینکار، بلاک‌های بعدی باطل خواهند شد.

استخراج، همچنین چیزی شبیه به یک بخت آزمایی رقابتی را ایجاد می‌کند تا کسی نتواند بسادگی به زنجیره بلاک، بلاک‌های جدید اضافه کند. به این ترتیب، هیچکس نخواهد توانست آنچه را که به زنجیره بلاک وارد شده، کنترل کند و یا بخش‌هایی از زنجیره بلاک را طوری عوض کند که پول‌های خرج شده‌ی خود را برگرداند.‌

چگونه از استخراج بیت کوین درآمد کسب کنیم؟

شاید این روزها اسم دستگاه ماینر یا همان ASIC زیاد به گوشتان خورده باشد. اگر قصد خرید ماینر و فعالیت در زمینه ارز دیجیتال دارید بهترین انتخاب را مناسب با بودجه و سرمایه خود تهیه کنید. طی سال‌های اخیر استخراج ارزهای دیجیتال به وسیله کامپیوترهای استاندارد که شامل همان cpuهای استاندارد اینتل یا AMD و کارت گرافیک‌های متداول بود صورت می‌گرفت اما به مرور شبکه بیت کوین و همینطور دستگاه‌های ماین آن افزایش یافت و pcها کاربرد خود را در این زمینه از دست داد.

از رده خارج شدن pcها در زمینه ماینیگ استخراج فقط با پردازنده‌های خاصی که Asic ماینر نامیده می‌شوند ممکن است اما این به آن معنا نیست که pcها توانایی استخراج نداشته باشند، بلکه با توجه به گسترش و سختی شبکه استخراج در حال حاضر نیاز به pcهایی فوق العاده قدرتمند می‌باشد که عملا از نظر اقتصادی بصرفه نیست.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =

enemad-logo
کارشناسان ما حتما باهاتون تماس میگیرن