جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

اینورتر چیست و تفاوت آن با دستگاه جوش چه می‌باشد؟

فهرست مطالب

دستگاه اینورتر چگونه کار می‌کند؟

شاید شما هم یک دید کلی در زمینه استفاده از دستگاه اینورترها دارید. در این حال باید بدانید که در اصل یک اینورتر قدیمی مکانیکی می‌تواند تا حد زیادی متصل به یک مبدل برق پایین باشد.

در یک اینورتر مکانیکی، یا یک موتور الکتریکی و یا نوعی دیگر از مکانیسم تعویض خودکار، با تلنگر زدن جریان‌ها و همچنین بخش‌های دیگر تولید جریان متناوب را نیز در ثانویه به سمت عقب و جلو خواهد راند.پس این بخش بسیار متفاوت است و دستگاه تعویض کمی شبیه به آنی است که در یک زنگ الکتریکی عمل می کند.

دستگاه اینورترها بسیار بزرگ و سنگین هستند. مخصوصا اگر در داخل یک بسته باتری قرار داشته باشند ممکن است که حتی به حالت تکی هم کار کنند که برای شما مفید خواهد بود. آنچه که باید در مورد این دستگاه ها بدانید این است که این دستگاه ها گرمای زیادی را تولید خواهند کرد. به همین دلیل است که سینگ‌های گرمایی بزرگ با پره‌های فلزی دارند و اغلب فن‌ها را نیز خنک خواهد کرد.

کوچکترین دستگاه اینورترها در بیشتر جعبه های قابل حمل به اندازه رادیوی ماشین خواهد بود که شما می‌توانید به سوکت سیگار روشن کن نیز متصل شوید و از آن ها برای شارژ تلفن همراه یا لپ تاپ خود هم استفاده کنید.
درست همانطور که لوازم در مصرف قدرت متفاوت هستند شما باید بدانید که در واقع دستگاه اینورترها در تولید برق هم متفاوت هستند.

به طور معمول گفته می شود برای اینکه این دستگاه ها بتوانند امن تر باشند، شما باید یک اینورتر را حدود یک چهارم بالاتر از حداکثر قدرت دستگاهتان برای امتیاز دادن می خواهید.

اگر بخواهید طبق این حقیقت فعالیت کنید باید بدانید که برخی از لوازم مانند یخچال ها و فریزرها و یا لامپ های فلورسنت را برای اولین بار روشن می‌کنید اوج قدرت را مصرف خواهید کرد. در حالی که این دستگاه اینورترها می توانند اوج این قدرت را برای مدت زمان کوتاهی منتقل کنند. مهم این است که شما بدانید که هدف از این طراحی چیست و برای چه مدت زمانی انجام خواهد شد.

عملکرد دستگاه اینورتر

دستگاه اینورتر یکی از دستگاه‌های جوش هستند که از تکنولوژی های بسیار بالایی استفاده می‌کند. منبع تغذیه در این نوع دستگاه های جوش معمولا توانایی های لازم برای فراهم آوردن جریان بالا برای جوشکاری را دارد.

در این بخش می‌توان گفت که کابل برق ورودی دستگاه اینورتر در واقع از تک فازی دو رشته ای برای جریان‌های 220 ولت شهری استفاده می‌کند که این جریان توسط یک سری از سوئیچ‌های مختلف به جریان‌های متناوب DC تبدیل می‌شود.

مقدار جریان‌های خروجی ولتاژها دستگاه اینورتر قابل تنظیم هستند و در طول فرایندهای جوشکاری مختلف توسط ولوم آمپر خروجی این دستگاه کنترل می‌شود. این دستگاه‌های جوش از تکنولوژی های روز دنیا بهره مند شده اند و نسبت به دستگاه های جوش ترانسفورماتورها بسیار کم حجم و سبک هستند.

مزایای استفاده از دستگاه اینورتر

هر حرکتی که شما با الکتروموتور انجام می‌شود در واقع با استفاده از اینورتر است. مثلا وقتی پمپ آب برای هتل استفاده می‌شود سرعت‌های گردش پمپ می‌تواند براساس تعداد شیرهایی که باز و بسته می‌شوند و در حال مصرف آب هستند تغییر خواهد کرد.

شما در این حال از فشار زیادی آب می‌توانید جلوگیری کنید. اینورتر هم از جمله دیگر دستگاه‌هایی است که سرعت گردش دیگ ماشین لباسشویی را براساس میزان لباسی که در آن قرار گرفته است تقسیم بندی خواهد کرد و در این بین با این کارکرد شما می‌توانید کمپرسور یخچال را نیز براساس مواد داخل آن تنظیم کنید. این وسیله کاربردی در واقع به شما اجازه خواهد داد که بتوانید تنظیمات مختلف را استفاده کنید.

استفاده از این دستگاه‌ها مزیت بسیاری دارد و مهم‌ترین آن‌ها عملکرد هوشمند است که در واقع به شما اجازه می‌دهد این کار را به آسانی تشخیص دهید و بعد متناسب با آن موتور فرمان جریان را صادر خواهد کرد. در بسیاری از مواقع این جریان از جریان نامی کمتر خواهد بود پس به میزان جریان های مختلف در اینورتر دقت کنید.

دوره آموزش تعمیر برد دستگاه جوش و اینورتر از برند‌ها مختلف در مرکز فنی و مهندسی تعمیرات تخصصی دکتر برد برگذار می‌شود. بعد از آموزش در کلاس‌های تعمیر برد دستگاه جوش و اینورتر دکتر برد، کارت طلایی پشتیبانی مادام العمر و گواهینامه‌ی معتبر دریافت خواهید کرد.

همانطور که می‌دانید اینورتر و دستگاه جوش از جمله دستگاه‌هایی هستند که امروزه بسیار زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این بخش می‌خواهیم شما را با این دستگاه ها و مزایا و معایب آن ها آشنا کنیم.

اینورتر در واقع عملکردهایی متفاوت نسبت به دستگاه جوش دارد و می‌تواند جریان را تا حد زیادی تغییر دهد. در این بخش با ما همراه شوید تا شما را با این دستگاه‌ها آشنا کنیم.

اینورتر و دستگاه جوش چیست؟

یک اینورتر در واقع جریانی با ولتاژ کم مانند 9 یا 12 ولت را به جریان AC با ولتاژ بالا تبدیل خواهد کرد. به عنوان مثال می توان گفت که هنگام سفر ممکن است که شما بخواهید از یک اینورتر استفاده کنید تا بتوانید وسایل برقی با ولتاژ های متفاوت را با باتری اتومبیل خود تغذیه کنید.

در واقع تبدیل دستگاه DC به AC بسیار پیچیده تر از یک اینورتر است. اینورتر یک مدار بسیار پیچیده و همچنین گران قیمت دارد که اگر آن را بررسی کنید خواهد دید که به چندین بخش تقسیم بندی خواهد شد.

اینورتر جوشکاری پیشرفته‌ترین نسل دستگاه‌های جوشکاری است که در مقایسه با نمونه‌های قدیمی‌تر مزایای بسیاری دارد. اینورترها در دستگاه‌های مختلف کاربرد دارند. برای جوشکاری سطوح مختلف باید از دستگاه جوش متناسب با ویژگی‌های آن سطح استفاده کرد. 

دستگاه جوش اینورتر با فرکانس بالا معمولاً کارآمدتر است و کنترل بهتری از پارامترهای عملکردی متغیر نسبت به دستگاه‌های جوشکاری معمولی را دارند. از آنجا که قدرت خروجی اینورترها به صورت الکترونیکی تنظیم می‌شود، کاربر از دامنه تنظیم قدرت گسترده‌تری برخوردار است و این امکان را به او می‌دهد تا آنها را با نیازهای خاص خود تنظیم کند.

فرق اینورتر با دستگاه جوش

تفاوت دستگاه جوش و اینورتر در نحوه تبدیل جریان متناوب به جریان DC خروجی می‌باشد. در دستگاه جوش های قدیمی جهت تبدیل شدت جریان برق کم AC با ولتاژ بالا به جریان برق بالا AC با ولتاژ پایین از یک ترانسفورماتور هسته آهنی بزرگ استفاده می کردند. سپس جریان AC بدست آمده به وسیله ریکتی فایر به جریان DC تبدیل می شد اما در دستگاه جوش های اینورتر از همان ابتدا ورودی AC توسط یک ریکتی فایر به DC تبدیل می شود. این جریان فرکانس بالایی بین ده هزار تا بیست هزار هرتز تولید می کند.

این نوع از دستگاه جوش نسبت به دستگاه جوش های قدیمی، کوچکتر و سبک تر بوده و همچنین مصرف برق کمتری دارد، به همین دلیل در بیشتر فعالیت های جوشکاری جهت انجام فرایند جوشکاریِ به صرفه و با کیفیت بالا از این دستگاه استفاده می شود. هزینه تولید دستگاه های اینورتر نسبت به نمونه های دستگاه جوش قدیمی به دلیل تکنولوژی به کار رفته در آن ها، پایین تر بوده و همچنین دارای قدرت جوش بهتر و مستحکم تری هستند، علاوه بر اینکه امکان استفاده از انواع الکترودها در آن ها وجود دارد. این قابلیت ها و ویژگی های مثبتی که دستگاه های جوش اینورتر دارند باعث شده تا در سال های اخیر جوشکاران گرایش زیادی به خرید و استفاده از این نوع دستگاه های جوش داشته باشند.

اینورتر و دستگاه جوش در واقع یک ولتاژ متوسط و همچنین جریان الکتریکی متوسط را به ولتاژ پایین و جریان الکتریکی بالا تبدیل خواهد کرد.

ساده‌ترین نوع جوشکاری در این زمینه را می‌توان ترانسفورماتورها دانست. این مولدهای جوشکاری در واقع به وسیله یک فیش به برق متصل خواهند شد و توسط دو ترمینال خروجی که کابل های آن نیز با انبر اتصال کار می کنند به آن‌ها وصل می شوند و در نهایت یک جریان مناسب را برای جوشکاری ایجاد خواهند کرد.

اینورتر و دستگاه جوش هم نوعی دستگاه است که به تازگی وارد بازار شده است و یک کاربرد خلاقانه دارد که در مقایسه با دستگاه های جوشکاری معمولی که ما به آن‌ها عادت کرده ایم دارای مزایای بسیاری هستند.

جوشکاری‌های مربوط به اینورتر در واقع با فناوری های پیشرفته مبتنی بر سیلیکون در مقایسه با ترانسفورماتورهای مسی، آلومینیومی و همچنین دیگر ترانسفورماتورهای سنگین در جوشکاری های سنتی انجام خواهند گرفت.

مزایای استفاده از اینورتر و دستگاه جوش چیست؟

از آنجایی که می‌گویند اینورتر‌ها دارای کارایی‌های بیشتری هستند آنچه که باید بدانید این است که شما می توانید قوس‌هایی با ثبات بالاتر را ایجاد کنید و به همین دلیل هم جوشکاری هایی که در اینورتر مورد استفاده قرار می گیرند برای کارایی و پایداری‌های بهتری مورد استفاده هستند.

فناوری‌های مورد استفاده از اینورتر معمولا به صرفه هستند. به طور کل می توان گفت که اگر شما از یک اینورتر و دستگاه جوش استفاده کنید به آسانی می توانید مزیت های بسیاری را در دست داشته باشید.

یکی از مهم ترین این مزیت‌های این است که کوچک، جمع و جو و قابل حمل هستند و شما می‌توانید مانند یک کیف دستی از آن‌ها بهره‌مند شوید.

در این تضاد های چشمگیر با جوشکاری های معمولی، دستگاه اینورتر و دستگاه جوش بسیار بیشتر از سایرین قابل استفاده هستند.

علاوه بر این می‌توان گفت که اینورتر و دستگاه جوش در واقع دارای سطح مصرف انرژی بسیار کمتری هم هستند و شما می توانید در جریان های خانگی مختلف از آن‌ها استفاده کنید.

مصرف برق کمتر به این معنی نیست که جوشکار می‌تواند بجای یک ولتاژ بالا از ولتاژهای کمتر استفاده کند بلکه به این معناست که می‌تواند در فضاهای باریک تر نیز از آنها بهره مند شوید.

توان خروجی در این نوع دستگاه ها هم بسیار کمتر است و می‌تواند در جریان های خانگی به صورت معمولی کار کند. این دستگاه‌ها همچنین دارای قیمت بالایی هستند که می توان این نکته را از جمله نقاط ضعف این دستگاه دانست. از دیگر موارد هم می‌توان به قیمت بالای دستگاه جوش اشاره کرد که تعمیر آن ها نیز گران قیمت است.

در دماهایی که پایین هستند، مایعات که روی تخته های الکترونیکی ریخته می شوند نیز شکل خواهند گرفت و در نهایت از بین خواهند رفت.

حساسیت به گرد و غبارهای موجود در اتاق نیز با قرار گرفتن روی رادیاتورهای ترانزیستور، انتقال حرارت را به یک مقدار بسیار قابل توجه کاهش خواهد داد و باعث می‌شود که شما بتوانید با امنیت بیشتری در این زمینه کار کنید.

اگر می‌خواهید یک اینورتر و دستگاه جوش را خریداری کنید باید تمامی نکات را در مورد آن بدانید پس حتما با یک متخصصان دکتربرد در این زمینه مشورت کنید.

معایب اینورتر جوشکاری

• اینورترهای جوشکاری نسبت به دستگاه های ترانس جوش ضعیف تر هستند و بنابراین آسیب پذیرتر بوده و عمر مفید کمتری دارند.
• اینورترها بخاطر ساختار نسبتا پیچیده اش در عملیات جوشکاری مداوم و سنگین نمیتوان زیاد به آن اتکا کرد .
• فرسوده شدن سریع دستگاه و قطعات .
• تعمیر و نگهداری گران قیمت .

دستگاه جوش اینورتر چگونه کار می‌کند؟

پایه کار اینورتر جوشکاری این است برق ۵۰ یا ۶۰ ولی شهری را هم بصورت سه فاز و هم بصورت تک فاز دریافت کرده و به جریان برق مستقیم(DC) تبدیل میکنند سپس این جریان برق به بخش اینورتری وارد شده و دوباره تبدیل به جریان متناوبی با فرکانس بسیار بالا میشود.در مرحله آخر جریان دوباره به جریان مستقیم(DC) تبدیل میشود تا با حفظ همان فرکانس بالا ولتاژ ها و پالس های بد جریان برق از آن گرفته شود و جریان برق آماده جوشکاری شود.
چرخه عملکرد مدت زمانی است که دستگاه میتواند بی وقفه جوشکاری کند و بعد از آن برای خنک شدن نیاز به وقفه زمانی دارد. این پارامتر در دستگاه های جوشکاری بر حسب درصد اعلام میگردد، به این صورت که اگر میزان چرخه عملکرد دستگاهی صددرصد باشد، یعنی این دستگاه نیاز به هیچ وقفه ای برای خنک کاری نداشته و به صورت مداوم توانایی جوشکاری را دارد.

اصولا چرخه عملکرد در یک بازه زمانی ده دقیقه اندازه گرفته میشود. به طور مثال اگر چرخه عملکرد دستگاه پنجاه درصد باشد بدین معنی است که در یک بازه ده دقیقه ای کار، دستگاه نیاز به پنج دقیقه زمان برای خنک کاری دارد.
میزان نیاز دستگاه به خنک کاری با بالارفتن شدت جریان تولیدی، بیشتر میشود. هرچه کاربری دستگاه به سمت صنعتی و کارگاهی برود، چرخه عملکرد بالاتری مورد نیاز است.

تبدیل دستگاه جوش به نقطه جوش

دستگاه نقطه جوش بر حسب قدرت آن برای جوشکاری نقطه ای اوراق فلزی کاربرد دارد.در این روش جریان الکتریسیته با آمپر بالا از اوراق فلزی عبور کرده و مقاومت الکتریکی اوراق باعث افزایش دما در نقطه اتصال شده و با اعمال فشار قطعات به یکدیگر جوش می خورند.
سیم پیچ ثانویه رو بدون اینکه سیم پیچ اولیه زخمی بشه تخلیه کنید و یه سیم فشار قوی رو چند دور جایگزین کنید با اینکار ولتاژ کاهش پیدا میکنه و شدت جریان افزایش، از دوسر سیم پیچ ثانویه برای نقطه جوش دادن استفاده کنید – با توجه به توان ترانستون تعداد دور های ثانویه همچنین قطر سیمی که استفاده میکنید متفاوت خواهد بود که هم محاسبات داره هم میتونید با آزمون و خطا بدست بیارید.
برای محاسبه فرمول تعداد دور سیم پیچ ثانویه باید تعداد دورها و ضخامت سیم پیچ اولیه و همچنین وزن ترانس رو بدونید
برای تغییر آمپر باید سیم پیچ ثانویه قطرش کمتر باشه هرچقدر قطر سیم کمتر باشد آمپر پایین تر است در این حالت است که ورق نازک را ذوب نمی کند .

لیست کوچکترین دستگاه جوش اینورتر جوشکاری

در لیست زیر تعدادی از کوچکترین دستگاه های اینورتر جوشکاری نام می‌بریم :

• دستگاه جوش کوچک اینورتر مدل IR – 2011 – 200M، 200 آمپر با وزن 2 کیلو گرم
• دستگاه جوش جیبی اینورتر مدل LIGHT 2011 – 200M ، 200 آمپر با وزن 2 کیلوگرم در ابعاد (13*9*21 )سانتی متر
• دستگاه جوش اینورتر فوق کوچک رادالکتریک مدل MINI MMA 200 ، 200 آمپر با وزن 2 کیلوگرم در ابعاد (10*15*20 ) سانتی متر
• اینورتر جوشکاری 250 آمپر ایران ترانس مدل IT250C، 250 آمپر با وزن 9.5 کیلوگرم در ابعاد (52*29*36)سانتی متر
• دستگاه جوش کوچک پرتابل ATA TRANS ، 160آمپر با وزن 10کیلوگرم در ابعاد (12*15*20) سانتی متر

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + چهارده =

  1. مهدی گفته؛
    17:04 1401/09/15

    سلام تشکربسیارمفیدبود

    • masoud heydarian گفته؛
      00:49 1401/09/17

      ممنون دوست عزیز
      اگر مطلب آموزشی که مدنطرتون هست که درباره ان مقاله ای تهیه کنیم بفرمایید

enemad-logo
کارشناسان ما حتما باهاتون تماس میگیرن