جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

تعمیر گوشی موبایل آب خورده؛ با گوشی آب خورده چه باید کرد؟

فهرست مطالب

اگر گوشی موبایل شما به دلایل مختلف بر روی آن مایع ریخته و نگران خراب شدن گوشیتان هستید با خواندن این مقاله و انجام دادن چند مرحله ساده از خراب شدن گوشی جلوگیری کنید. همچنین با یادگیری اصولی تعمیرات موبایل نه تنها می‌توانید موبایل خود را تعمیر کنید بلکه می‌توانید از این راه به درآمد بالایی برسید.

از این‌رو آموزشگاه دکتر برد که یکی از بزرگ‌ترین آموزشگاه‌های ایران می‌باشد به صورت خصوصی و نیمه خصوصی و یا حتی مجازی دوره آموزش تعمیرات موبایل در مرکز فنی و مهندسی تعمیرات تخصصی دکتر برد برگذار می‌کند و بعد از آموزش در کلاس تعمیر موبایل و تبلت پشتیبانی مادام العمر و گواهینامه‌ی معتبر دریافت خواهید کرد.

آیا گوشی آب خورده درست شدنی است؟ تعمیر گوشی‌های موبایل آب خورده غیر ممکن نیست!

اگر به درستی و با دانش لازم با گوشی‌های آب خورده برخورد کردید، تعمیر آن‌ها غیر ممکن نخواهد بود. البته ما مدعی نیستیم که هر گوشی آب خورده‌ای 100 درصد تعمیر می‌شود، اما توصیه می‌کنیم شانس خود را برای تعمیر آن امتحان کنید!

می‌خواهیم در این مطلب به آموزش نجات و تعمیر گوشی آب خورده در 10 مرحله ساده بپردازیم. اگر گوشی شما در آب افتاد با انجام این 10 مرحله می‌توانید آن را نجات دهید یا حداقل شانس نجات پیدا کردن آن را چند برابر کنید.

مهم‌ترین نکته برای نجات و تعمیر گوشی آب خورده!

مهمترین موضوعی که در این راستا باید به آن توجه کنید، سرعت عمل بالاست! زمانی که گوشی شما بنا به هر دلیل با آب در تماس شد، باید به سریع‌ترین شکل ممکن عمل کرده و آن را از آب خارج کنید و مراحلی که شرح می‌دهیم را انجام دهید.

در نظر داشته باشید که هرچه مراحل شرح داده شده را سریع‌تر انجام دهید، شانس نجات و تعمیر گوشی آب خورده شما هم افرایش پیدا می‌کند و هر چه این مراحل را با سرعت کمتری انجام دهید، احتمال نجات پیدا کردن گوشی آب خورده شما هم کمتر می‌شود. پس سرعت عمل بالایی داشته باشید و با دقت مراحل مورد نیاز را طی کنید.

گوشی آب خورده

کارهایی که هیچوقت نباید انجام دهید!

انجام دادن این کارها می‌تواند شانس نجات و تعمیر گوشی آب خورده شما را به حداقل برساند. کارهایی که نباید در این شرایط انجام شوند به شرح زیر هستند:

  • گوشی را روشن نکنید!
  • دکمه‌های فیزیکی گوشی را فشار ندهید!
  • گوشی را برای خارج کردن آب از درون آن تکان ندهید و تا حد امکان صاف و بدون حرکت نگه دارید.
  • در مجاری مختلف روی گوشی فوت نکنید.
  • آرامش خود را از دست ندهید.
  • از سشوار یا هیتر استفاده نکنید!سعی نکنید گوشی خود را با استفاده از سشوار یا هر وسیله گرمایشی دیگری مانند هیتر خشک بکنید.زمانی که از سشوار استفاده می کنیم ممکن است رطوبت بیشتری به سمت داخل گوشی نفوذ کند و به دیگر اجزای الکتریکی آسیب برساند. گرمایی که از طریق آن به گوشی شما وارد می شود ممکن است بیش از حد داغ شود و باعث آسیب به قطعات تلفن شما شود و ذوب شدن مدار های داخلی از جمله IC از عواقب آن می‌باشد و می‌تواند به طور جدی بر اجزای داخلی گوشی شما آسیب بزند.

    و اصلا سعی نکنید از ابزار گرمایشی مخصوصا بخاری، مایکروویو و حتی سرمایشی مانند فریزر و حتی یخچال استفاده کنید چون در این فرآیند شما احتمالا صفحه نمایش بسیار شکننده گوشی خود را سر همین عمل خراب کنید.

با در نظر گرفتن موارد فوق می‌توانید خیلی راحت تر و بهتر با گوشی آب خورده و شرایط ایجاد شده مقابله کنید.

فرایند تعمیر گوشی آب خورده

قبل از هر چیزی فراموش نکنید که سرعت عمل بالا در حین انجام این مراحل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهد بود.

1.خارج کردن باتری/ خاموش کردن گوشی

به محض اینکه گوشی شما داخل آب افتاد باید آن را از آب خارج کرده و بدون لمس هیچ دکمه فیزیکی، گوشی را خاموش کنید. به هیچ وجه سعی نکنید که با فشردن دکمه هایی مثل دکمه هوم صفحه نمایش گوشی را روشن کرده و تست کنید که آیا گوشی کار می‌کند یا خیر!

انجام این کار می‌تواند به معنای از دست رفتن گوشی شما باشد! اگر باتری گوشی جداشدنی نبود، سریعا دکمه پاور را فشرده و نگه دارید تا گوشی خاموش شود و یا اگر گوشی خود به خود خاموش است می‌توانید از این مرحله گذر کنید.

2. در آوردن سیم‌کارت و کارت حافظه

خارج کردن سیم کارت و کارت حافظه مموری کارت سی و سیم کارت را از گوشی موبایل خارج کنیم.

3. جدا کردن باتری

درب پشت گوشی را باز کنید و باتری آن را از گوشی خارج کنید. اگر گوشی شما از آن دسته گوشی هایی است که نمی‌توان باتری آن را جدا کرد از این مرحله صرف نظر کنید.

خارج کردن باتری گوشی

4. خشک کردن گوشی

از آنجایی که سرعت عمل برای تعمیر گوشی موبایل آب خورده  اهمیت زیادی دارد، با یک دستمال مناسب روی سطح گوشی و همه جای آن را کاملا تمیز و پاک کنید تا هیچ آبی روی سطوح مختلف گوشی وجود نداشته باشد.

5. خشک کردن اجزای سخت افزاری داخل گوشی

گوشی را باز کنید. اگر به وکیوم یا مکنده دسترسی دارید از آن برای خارج کردن آب از مجاری مختلف گوشی مثل جک هدفون، شیارهای سیم کارت و حافظه SD و سایر بخش های آن استفاده کنید.

با یک ابزار مناسب مثل هیتر یا سشوار به اجزای سخت افزاری گوشی گرما بدهید تا گوشی را مستقیما زیر نور آفتاب قرار دهید تا آب و نم موجود در قطعات سخت افزاری گوشی پاک شود.

سعی کنید تمام آب موجود در درزهای مختلف گوشی را خشک کنید. در حین انجام این کار مراقب باشید که به قطعات سخت افزاری دستگاه آسیبی وارد نشود.

6. بستن گوشی و قرار دادن در کیسه برنج

بعد از اینکه آب را به صورت کامل از روی اجزای سخت افزاری گوشی خود پاک کردید، گوشی را ببندید یا اصطلاحا آن را جمع کنید. به هیچ وجه گوشی را برای تست کردن روشن نکنید.

در همان حالت که گوشی خاموش است، آن را خیلی سریع در یک کیسه برنج طبخ نشده قرار دهید، برنج خاصیت جذب رطوبت و نم بسیار بالایی دارد و می‌توانید تمام نم و باقی مانده های آب نفوذ کرده در گوشی را از آن خارج کند.

7. گذاشتن گوشی در کیسه برنج در 24 ساعت

کیسه برنجی که انتخاب می‌کنید باید به قدری بزرگ باشد که گوشی کاملا در آن دفن شود و حداقل برای مدت زمان 24 ساعته در آن باقی بماند تا بدین ترتیب شانس تعمیر گوشی موبایل آب خورده را چندین برابر کنید.

8. خارج کردن گوشی از کیسه برنج

بعد از یک الی 2 روز گوشی را از کیسه برنج خارج نمایید و پس از نصب باتری و سیم کارت آن را روشن نمایید. به احتمال زیاد گوشی شما روشن خواهد شد و شروع به کار می‌کند.

در نظر داشته باشید که هیچوقت شانس تعمیر شدن گوشی آب خورده 100 درصد نیست، چون آب رسانای الکتریکی است و تماس با آن با قطعات سخت افزاری گوشی و به ویژه برد دستگاه منجر به اتصال کوتاه می‌شود و خیلی سریع می‌تواند اثرات جبران ناپذیری را به بار آورد.

اما همیشه بهتر است ناامید نشوید و شانس خود را امتحان کنید. باتری آن را وصل و درب پشت گوشی را نصب کنید. سپس گوشی را روشن کنید.

9. به شارژ زدن گوشی

اگر گوشی روشن نشد، سعی کنید آن را به شارژ بزنید. ممکن است نفوذ آب در گوشی و تماس آن با باتری دستگاه منجر به آسیب دیدن باتری شده باشد.

شارژ زدن گوشی

10. روشن کردن گوشی آب خورده

مجددا گوشی را روشن کنید. اگر گوشی شما روشن شد، پروسه نجات و تعمیر گوشی آب خورده با موفقیت انجام شده است، اما اگر این امر صورت نگرفت باید به فکر راه حل بهتری باشید که در ادامه آن را شرح خواهیم داد.

اگر گوشی آب خورده شما با انجام دادن 10 مرحله فوق درست نشد، باید آن را به دست تعمیرکار مجرب و قابل اعتمادی بسپارید تا مشکل گوشی را بررسی کند. ممکن است فقط یک قطعه خاص در گوشی به دلیل تماس با آب سوخته باشد و این امر منجر به جلوگیری از روشن شدن دستگاه شود. در این شرایط با تعویض آن قطعه مشکل گوشی برطرف می‌شود.

امکانات لازم برای رفع آب‌خوردگی گوشی

آب‌خوردگی گوشی ممکن است در شکل های مختلفی مانند: افتادن گوشی در استخر یا حوض یا سینک ظرفشویی، افتادن گوشی در توالت یا لیوان آب، ریختن چای، شربت یا هر مایع دیگری روی گوشی و…

هرکدام از این اتفاقات یک تعمیرات اساسی و با دقت را می‌طلبد. تعمیرکاران ماهر گوشی‌های موبایل لوازم و موادی دارند که می‌توانند به سرعت رطوبت، نم و یا هر مشکل دیگری از جمله گرد و غبار و رسوب را برطرف کنند.

از جمله صدماتی که در نتیجه‌ی آب‌خوردگی گوشی ایجاد می‌شود عبارتند از؛ پرش آنتن گوشی یا خرابی کامل آنتن، سفید یا سیاه شدن صفحه نمایش، افت نورِ گوشی، کار کردنِ دکمه‌ی هوم (home)، کار نکردن باتری یا سوکت باتری و…

جمع‌بندی

در این مقاله به آموزش تعمیر گوشی موبایل آب خورده در 10 مرحله آسان پرداختیم. توصیه می‌کنیم که اگر گوشی شما با آب در تماس بود، مرحله 1 را انجام دهید و سپس از کارشناسان واحد تعمیر موبایل کمک برای ادامه کار یاری بخواهید.

به دلیل ابزارهای پیشرفته‌تری که تیم تعمیر موبایل کمک در اختیار دارند، استفاده از سرویس این شرکت شانس تعمیر گوشی آب خورده را افزایش می‌دهد. همچنین شما می‌توانید سفارش خود را از طریق نمایندگی‌های موبایل کمک در شهر خود پیگیری کنید.

برای دانلود pdf مقاله تعمیر گوشی آب خورده کلیک کنید:

دانلود pdf مقاله تعمیر گوشی آب خورده

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 3 =

enemad-logo
کارشناسان ما حتما باهاتون تماس میگیرن