فهرست مطالب
با توجه به افزایش سرما در کشور گرم کردن و گرم نگه داشتن خانه نکات حائز اهمیتی به شمار میروند.
یکی از چالش های اصلی و بسیار مهم تجهیزات گرمایشی نسل جدید که شامل انواع پکیجها میباشند،روش هواگیری پکیج شوفاژ است. هواگیری پکیج برای بهتر کار کردن پکیج، معمولا در آغاز فصل سرد زمستان باید انجام شود چرا که در فصل زمستان کارکرد پکیج افزایش خواهد یافت.
پکیج های گرمایشی در مدل های مختلف که هریک دارای سطح کیفیت و کارایی متفاوتی هستند تولید و در بازار در اختیار مصرف کننده قرار می گیرند؛ برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر، با آموزشگاه دکتر برد همراه باشید.
هواگیری پکیج چیست؟
نکته مهم و قابل توجه در رابطه با هر وسیله ای از جمله پکیج ها شناخت و آگاهی لازم درمورد نوع سیستم و قطعات بکار رفته در آن است که بتوان بیشترین بازدهی و استفاده ی مطلوب را از آن داشت. پکیج ها وظیفه ی تامین آبگرم مصرفی و آبگرم مورد نیاز سیستم های گرمایشی مانند رادیاتورها را به عهده دارند. در این نوع سیستم ها بدلیل تغییر دما و رخ دادن تغییرات شیمیایی، مقداری گاز و هوای اضافی در سیستم پکیج بوجود می آید، این هوای بوجود آمده سبب خرابی اجزا و خوردگی در لوله ها و در نهایت خراب شدن پکیج را بدنبال دارد.
ایرونت هواگیر پکیج قطعه ای است که روی پمپ سیرکولاتور پکیج تعبیه شده و در دو مدل دستی و اتوماتیک موجود می باشد. ایرونت هواگیری پکیج باعث خارج شده هوای ایجاد شده در مدار گرمایش را به طور اتوماتیک از سیستم خارج می کند. شیر هواگیر پکیج با جنس های برنج و پلاستیک در بازار موجود است که همگی دارای یک عملکرد مشابه می باشند. ایرونت های دستی باید توسط کاربر تنظیم شده و عمل هواگیری را انجام دهند، اما مدل های اتوماتیک به طور خودکار با زیاد شدن حجم هوای داخل سیستم وارد عمل شده و عمل تخلیه هوا را انجام میدهد.
روش هواگیری پکیج دیواری ایران رادیاتور
هواگیری این مدل در دو مرحله صورت میگیرد. در پکیج ایران رادیاتور هم باید هواگیری پکیج انجام دهید و هم هواگیری رادیاتور.
- هواگیری پکیج ( در مرحله اول هواگیری پکیج دیواری را انجام میدهیم. این کار را با باز کردن شیر زیر پکیج و خارج شدن آب از آن انجام میشود. اجازه دهید آب کامل خارج شود.)
- هواگیری شوفاژ ( مرحله دوم نوبت هواگیری از شوفاژ یا همان رادیاتور است. اینجا هم شیر ها را باز میکنیم و اجازه میدهیم آب خارج شود. آب و هوا که خارج شدند دوباره شیر ها را میبندیم.)
- بررسی فشار
- هواگیری مجدد پکیج در صورت تنظیم نبودن فشار
روش هواگیری پکیج دیواری بوتان
روش هواگیری پکیج دیواری بوتان به صورت زیر است:
- شیرهای زیر پکیج را باز کنید. ( منتظر شوید آب و هوا به صورت کامل از آن خارج شود.)
- سپس شیر های شوفاژ ها را باز کنید. ( مراقب این باشید که آب به طور ناگهانی خارج نشود. )
- بستن مجدد شیر ها
- تنظیم فشار پکیج در صورت نیاز
روش هواگیری پکیج ایساتیس
طرز هواگیری پکیج ایساتیس نیز مانند سایر برندها است. برای اینکه بدانیم در مورد این برند نیز چگونه هوای پکیج را هواگیری کنیم کافی است مراحلی که در مورد نحوه تخلیه آب پکیج و نحوه هواگیری پکیج و سپس نحوه هواگیری شوفاژ گفتیم را به ترتیب و با دقت انجام دهید.
یک بار دیگر این مراحل را مرور میکنیم.
- ابتدا شیر آب پکیج را باز میکنید و اجازه میدهید آب به طور کامل خارج شود
- . سپس آن را میبندید.
- بعد شیرهای خروجی آب رادیاتورها را به صورت نیمه باز، باز میکنیم.به این دلیل نیمه باز میگوییم که آب به یکباره بیرون نریزد وگرنه محدودیتی در آن نیست و میتوانید شیر را کامل باز کنید.
- بعد از اینکه آب و هوا از رادیاتور خارج شد آن را میبندیم.فشار را بررسی میکنید اگر بین 1.5 تا 2 بار نبود با باز کردن شیر زیر پکیج دوباره آن را با هواگیری تنظیم میکنیم تا بر روی فشار گفته شده قرار گیرد.
با توجه به افزایش سرما در کشور گرم کردن و گرم نگه داشتن خانه نکات حائز اهمیتی به شمار میروند. یکی از چالش های اصلی و بسیار مهم تجهیزات گرمایشی نسل جدید که شامل انواع پکیجها میباشند، هواگیری و روشهای آن است. هواگیری پکیج برای بهتر کار کردن پکیج، معمولا در آغاز فصل سرد زمستان باید انجام شود چرا که در فصل زمستان کارکرد پکیج افزایش خواهد یافت. نحوه هواگیری به صورت مرحله به مرحله در زیر توضیح داده شده است. ابتدا باید از پمپ هواگیری شود.
- خاموش کردن پمپ
- باز کردن پیچ هواگیری جلوی پمپ ( حواستان باشد پیچ را فقط کمی باز کنید.)
- بستن پیچ بعد از خارج شدن هوا
به این صورت که گفته شد شما میتوانید به راحتی پمپ را هواگیری کنید تا از سر و صدای آن در امان بمانید. بعد از این مرحله اگر فشار پکیج از حالت نرمال خارج شد به تنظیم فشار باید پرداخته شود. حال در ادامه به صورت دقیق تر به این موضوع میپردازیم.
نحوه هواگیری پکیج
نحوه هواگیری پکیج به صورت مرحله به مرحله رعایت مراحل زیر به صورت دقیق بسیار مهم و ضروری میباشد.
- پکیج را روی حالت زمستانه یا تابستانه بگذارید.
- باز کردن پایین پکیج ( این کار را انجام میدهید و اجازه میدهید هر آنچه درون پکیج است مانند هوا آب باقی مانده در آن از پکیج خارج گردد).
- باز کردن همه ورودی و خروجی های مربوط به رادیاتور ها که به پکیج متصل هستند.
- بررسی کردن شوفاژ ها و اطمینان از مسدود نبودن آنها ( زمانی از شوفاژ ها اطمینان پیدا کنید که از آنها صدای عجیب و غریبی بلند نشود).
- هواگیری از شوفاژ ( این کار به این صورت است که آب را به درون شوفاژ وارد میکنید. آنقدر صبر میکنید تا آب با فشار از شوفاژ خارج گردد. همینطور که گفتیم آب با فشار قرار است خارج شود، پس بهتر است در قسمت مربوطه، ظرفی بزرگ قرار دهید تا از خیس شدن زمین و فرش جلوگیری شود).
- باز کردن شیر زیر پکیج ( برای تنظیم فشار آب این کار انجام میشود. آنقدر صبر میکنیم تا فشار آب تنظیم شود بعد آن وقت شیر آب مربوطه را میبندیم).
پس از انجام تمام این مراحل میتوانید شوفاژ را روشن کنید.
چرا هواگیری پکیج لازم است؟
در مورد این موضوع باید بگوییم زمانی که فصل سرد می آید و قرار است پکیج روی حالت زمستانه قرار گیرد باید هواگیری شود تا هوایی که در مجرای آب گرم مانده خارج گردد. علت آن هم این است که اگر این هوا باقی بماند باعث میشود راندمان پکیج و شوفاژ پایین بیاید و در نتیجه هم خانه به خوبی گرم نشود و هم از لحاظ مصرف انرژی بیشتر انرژی مصرف نکند.
اگر هواگیری رادیاتور پکیج و پکیج مربوطه صورت نگیرد مشکلاتی را برای شما به همراه می آورد از جمله:
- سرد و گرم شدن حرارت شوفاژ یا رادیاتور
- روشن نشدن پکیج
- تولید صدا از رادیاتور
- عدم گرمایش یکنواخت رادیاتورهمانطور که مطالعه نمودید هواگیری کار دشواری نبوده و نیازمند وقت کمی میباشد؛ علاوه بر اینها اگر پکیج بدون هواگیری شدن کار کند حتی اگر بهترین برند موجود در بازار باشد بعد از مدتی خراب خواهد شد و باید برای تعمیر آن هزینه کنید. پس بهتر است یاد بگیریم که چگونه پکیج دیواری را هواگیری کنیم تا از شر مشکلات ناشی از آن در امان بمانیم.
همانطور که مطالعه نمودید هواگیری کار دشواری نبوده و نیازمند وقت کمی میباشد؛ علاوه بر اینها اگر پکیج بدون هواگیری شدن کار کند حتی اگر بهترین برند موجود در بازار باشد بعد از مدتی خراب خواهد شد و باید برای تعمیر آن هزینه کنید. پس بهتر است یاد بگیریم که چگونه پکیج دیواری را هواگیری کنیم تا از شر مشکلات ناشی از آن در امان بمانیم. در صورت تمایل به شرکت در دوره آموزش تعمیرات پکیج و با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
مطالب مرتبط