جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

معرفی انواع سنسورهای پی ال سی

فهرست مطالب

این مقاله به بخشی از آموزش های پیرامون پی ال سی ها و سنسور آنها می‌پردازد. شما می‌توانید با شرکت در دوره آموزش پی ال سی PLC به طور جامع تر و کامل تری در این زمینه آموزش ببینید. از ویژگی های این دوره، همراهی اسایتد برجسته آموزشگاه دکتربرد، جهت ورود هنرجویان به بازار کار می‌باشد. از دیگر تمایزات ما با سایر آموزشگاه ها ارائه مدرک معتبر و بین المللی است. با دریافت این مدرک به آسانی در هر کشوری که مایل باشید می‌توانید شروع به کار کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

انواع سنسورهای پی ال سی

انواع سنسورهای پی ال س

سنسورهای پی ال سی، المان حس کننده هستند. که کمیت های فیزیکی همچون فشار، حرارت، رطوبت، دما و غیره را به کمیت های آنالوگ و دیجیتال تبدیل می‌کند. از نظر کاربردی این نوع سنسور ها در انواع دستگاه های اندازه گیری، ربات ها، سیستم های کنترل آنالوگ و دیجیتال استفاده می‌شوند.

PLC های نمایندگی زیمنس منجر به آن شده که سنسورها به عنوان بخش جدانشدنی از سیستم های کنترل اتوماتیک محسوب شوند. به صورت کلی سنسورها اطلاعات مختلفی از جمله؛ فرستادن وضعیت سیستم به واحد کنترل و ایجاد تغییر در عملکرد دستگاه هارا شامل می‌شوند. این سنسورها بر حسب ارسال امواج نور و دریافت بازتابش این امواج از سطوح مختلف فعالیت  می‌کنند. انواع این سنسورها شامل موارد ذیل می‌باشند:

  •  یک طرفه
  •   دو طرفه یا مقابل هم
  •  رفلکتوری (آینه دار)
  •  از متداول ترین سنسورهای نوری OPS

سنسور چیست؟

برای سنجش برخی از پارامترهای فیزیکی از سنسورها استفاده می‌کنند. این وسیله محاسبه ای الکتریکی، کاربردهای گوناگونی دارد. برای مثال جهت سنجش فشار و شدت نور و حتی برای سنجش دما مورد استفاده قرار خواهند گرفت. علاوه بر کاربرد، سنسور ها انواع مختلفی نیز دارند. هر نوع از ستسورها بر اساس پارامتر فیزیکی که اندازه گیری می‌شود کاربرد متفاوتی ارائه می‌دهند.

ویژگی مشترک بین همه سنسورها، تبدیل پارامترر فیزیکی به سیگنال الکتریکی توسط آنهاست. همچنین باید ذکر کنیم که خروجی یک سنسور آنالوگی است که برای پردازش سخت افزار و نرم افزاری منتقل می‌شود. همچنین طبقه بندی سنسورها را می‌توان بر اساس بعضی از پارامتر ها انجام داد. این پارامترها، شامل نوع عملکرد و محل نصب و منبع توان و تکنولوژی و بر اساس خروجی و ساختمان می‌شوند.

انواع سنسور بر اساس خروجی

سنسورها بر اساس نوع خروجی تقسیم بندی متفاوتی خواهند داشت. مثلا می‌توان به خروجی آنالوگ و خروجی دیجیتال اشاره کرد. در مورد خروجی آنالوگ باید بیان کنیم که در واقع آن دسته از سنسور هایی که خروجی آنالوگ دارند؛ بر اساس کمیت اندازه گیری خواهند شد.  مقادیر آنالوگ شامل فشار و جابجایی و سرعت و دما می‌شوند. همچنین پارامترهای اندازه گیری شده که در یک سنسور به سیگنال نسبت داده می‌شود، از نوع ولتاژ و جریان می‌باشد.

در واقع هنگامی که این سیگنال را دریافت می‌کنند، مقدار کمیت مشخص خواهد شد. در حقیقت سیگنال خارجی، کمیت های فیزیکی را اندازه گیری می‌نماید. اما در واقع خروجی دیجیتال همان داده های دیجیتالی هستند. این داده ها از طریق گذرگاه های ارتباطی خوانده می‌شوند. سنسور هایی که خروجی دیجیتال دارند، برای مشخص کردن داده هایی مانند روشن و خاموش خطا به کار می‌روند. این داده ها از نوع داده های دو حالتی هستند.

انواع سنسورها از نظر منبع توان

انواع سنسورهای پی ال س

علاوه بر این باید بیان کنیم که سنسور از نظر منبع به دسته های متفاوتی تقسیم می‌شود. این تقسیم بندی شامل دو نوع Active و passive است. اما سنسورهای Active با سنسورهای passive تفاوت بسیار زیادی دارند. مثلاً این گونه از سنسورها سیگنال های محرک را برای اندازه گیری کمیت ارسال می‌کنند.

در نهایت نیز چیزی که دریافت می‌کنند خود پالس های منعکس شده خواهد بود. نوع دیگر سنسورها که سنسور پسیو است. در واقع می‌توانی گفت؛ که این سنسورها فقط سیگنال های تحریک ارسال شده از منابع خارجی را دریافت می‌کنند. این مدل از سنسور ها از سنسور های اکتیو ارزان تر هستند. اما تنوع کاربرد آنها کمتر است.

انواع سنسور ها از نظر تکنولوژی

سه دسته برای سنسور ها از منظر تکنولوژی وجود دارد.

  1. انوع اول شامل سنسور های نازک فلزی می‌شوند. این دسته، کاربرد بسیار زیادی دارند. بدنه آن ها نازک است. به همین علت می‌توان گفت که در تولید آن هم دقت و توجه زیادی به کار برده شده است. علاوه بر اینها سنسورهای نازک فلزی، از عمر زیادی نیز برخوردار هستند. عملکرد آنها در برابر عواملی مانند لرزش و شوک مناسب و بالاست.
  2.   دسته دوم سنسورهای ضخیم سرامیکی هستند. همانطور که از نام آنها مشخص است؛ بدنه آنها از جنس سرامیک مقاوم می‌باشند. به همین علت در برابر خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارند. اما در برابر فشار بالا از خود مقاومت بالایی نشان نمی‌دهند. به این علت که از سرامیک تولید شده اند. این سنسورها بسیار شکننده هستند.
  3. آخرین نوع، سنسور پیزوالکتریک است. سنسورهای پیزوالکتریک از چیپ های سیلیکونی تولید شده‌اند. همچنین نسبت به دیگر سنسور ها ساختار پیچیده تری دارند.
  4. سنسور مجاورتی نیز نوعی از حسگر هستند. این سنسورها قادر به تشخیص وجود اجسام نزدیک بدون هیچ گونه تماس فیزیکی می‌باشند. یک حسگر مجاورتی اغلب یک میدان الکترومغناطیسی یا الکترواستاتیکی یا پرتویی از تشعشعات الکترومغناطیسی، به عنوان مثال، پرتو مادون قرمز را از خود منتشر می‌کند. به دنبال تغییرات در محیط یا سیگنال‌های برگشتی می‌باشند.

انواع سنسور ها از نظر نوع ساختمان

آخرین نوع سنسورها از نوع ساختمان هستند. سنسور ها از لحاظ ساختمان بدون دسته، تقسیم بندی می‌شوند. نوع اول آنها، محافظ هستند. در واقع این نوع سنسورها می‌توانند تمامی مواد جامد دور و اطراف خود را تشخیص دهند. این مواد می‌تواند شامل پودر و چوب یا گلوله های پلاستیکی و کاغذ باشد. از دیگر ویژگی های محافظ ها پوشیده شدن سطح آنها با استفاده از فلز است. نوع دوم شامل؛ سنسورهای بدون محافظ می‌شود. باید بیان کنیم که مواد رسانا مانند فلزات و مایعات را به خوبی تشخیص می‌دهند. با اینحال در بیشتر موارد قدرت تشخیص مواد نارسانا را ندارند.

علاوه بر این تفاوت سنسور های بدون محافظ و با محافظ در دیده نشدن سنسورهای بدون محافظ بر خلاف سنسورهای محافظ بدن آنهاست. به همین دلیل به راحتی تحت تاثیر فلزات قرار می‌گیرند.

نحوه اتصال سنسور به پی ال سی

به طور معمول ورودی‌ های دیجیتال به شکل باینری یعنی صفر یا یک هستند. که در PLC ثبت می‌شوند. این نوع از ورودی در سنسورهای PLC، بیشتر موارد به شکل ولتاژ وارد می‌شود. اغلب سطح منطقی ۱ آن، یک کمیت ولتاژی است. به شکل ساده تر، برای یک ورودی دیجیتال ۲۴ ولتی (۲۴Vdc) مقدار ولت بیانگر، منطقی، خاموش – OFF، و مقدار ۲۴ ولت بیانگر ۱ منطقی ، روشن – ON، است.

لازم به ذکر است؛ در سنسورهای PNP، نیا به استفاده از سیم دو رشته‌ای + و – برای تغذیه داریم. این سنسورها از 1 سیم سومی هم می‌باشند؛ که هر لحظه که جسمی را مشاهده کنند.ولتاژ مثبت را بر روی آن می اندازند. سپس ولتاژ منفی را به com می دهد. در نهایت از سنسور ها و کلید ها، ولتاژ مثبت را بر روی پایه های ورودی سنسور پی ال سی وارد می‌کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 − 5 =

enemad-logo
کارشناسان ما حتما باهاتون تماس میگیرن