تخفیف ویژه 10 درصدی در دوره نصب دوربین مداربسته فقط فقط  شرکت در دوره تا 31 مرداد ماه

انواع مدار چاپی در الکترونیک

انواع برد مدار چاپی در الکترونیک

از آنجا که تمام وسایل الکنرونیکی به برد احتیاج دارند؛ آشنایی با نخوه کارکرد آنها بدیهی است. آموزشگاه دکتر برد در دوره آموزش طراحی و ساخت بردهای الکترونیکی و آموزش مهندسی معکوس و تعمیر برد از صفر تا صد این مدل برد ها را آموزش خواهد داد. از ویژگی های این دوره ها پشتیبانی مادام العمر و ارائه گواهی نامه بین المللی و معتبر می‌باشد. حهت مسب اطلاعات بیشتر با پشتیبان های ما تماس حاصل فرمایید.

Printed circuit board

امروزه و در دنیایی که تکنولوژی حرف اول را می‌زند، استفاده از مدارهای چاپی به حدی گسترده شده؛ که کار ساخت و مونتاژ  تجهیزات برقی و الکترونیکی بدون آن‌ها غیر ممکن و غیر قابل تصور است. اما تاریخ توسعه و همچنین تکامل در زمینه مدارهای چاپی خیلی هم کهن نیست و استفاده تجاری از آن‌ها به دهه 1950 میلادی باز می‌گردد. اگرچه اندیشه استفاده از مدارهای چاپی در حدود 50 سال پیش از این تاریخ ایجاد شده بود.

پیش از آنکه اندیشه‌های مربوط به مدارهای چاپی شکل بگیرد، در واقع لازم بوده است که برخی از پیشرفت‌ها و همچنین فناوری‌های مختلف در این زمینه ایجاد شوند و تکامل پیدا کنند. مدارهای چاپی در واقع یک نوع سیستم تکامل یافته از سیستم های اتصال الکتریکی هستند که در سال 1850 شناسایی شده‌اند. در این نوع از سیستم ها معمولا از نوارها و یا میله های فلزی برای اتصالات الکتریکی بزرگتر و با قطعات بزرگتر استفاده خواهد شد که خود آن‌ها بر روی پایه های چوبی نصب می‌شدند.

با گذشت زمان‌های مختلف، این نوارهای چوبی جای خود به نوارهای فلزی که به وسیله یک سری سیم به پیج‌های ترمینال متصل بودند دادند و پایه‌های چوبی با شاسی های فلزی در این بخش جایگزین شدند. در سال 1852 هنگامی که در انگلستان فرآیندهای مختلفی مانند فتواچینگ انجام می شد که روی مس قابل انجام بودند، بردهای مداری و همچنین میکرومداری که تا آن زمان تنها در حد یک رویا و آرزو بودند، به راستی تولید شدند.

در عین حال فرایندهای بسیاری برای تولید مدارهای چاپی ایجاد شد که در واقع شامل بکارگیری نخستن فتورزیست‌ها هم می‌شوند و همچنین فرایندهایی که شامل آبکاری فلزات هم می‌شود در این بخش و برای سطوح غیر فلزی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

در آن سال های دور، برای اینکه بتوانند تجهیزات برقی را بدون مدارهای چاپی بسازند تلاش های بسیاری کردند و از روش های مستقیم هم استفاده کردند که یکی از این روش ها اتصال مستقیم قطعات به یکدیگر بود. این روش البته با معایب بسیاری هم همراه بود که در این بخش به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

معایب استفاده از سیستم‌های دیگر به جای مدارهای چاپی

Printed circuit board

در این بخش هریک از سیستم‌های مونتاژ شده در واقع با سیستم های دیگر متفاوت است. کار مونتاژ در این زمینه نیازمند حضور افراد با تجربه و تواناست. تعمیر مشکلاتی که در این بخش وجود دارد همراه با پیدا کردن قطعات معیوب به شما کمک خواهد کرد که بتوانید سیم‌های مختلف و اتصالات را در منطقه‌های معیوب مورد بررسی قرار دهید.

اولین قدم در زمینه تولید مدارهای چاپی

شاید بتوان اینطور گفت که اولین قدم در زمینه حل این مسائل و تولید قطعات مونتاژ شده این بوده است که تمامی آن‌ها به درون یک چارچوب بروند و همچنین نمایش ترسیمی هم از جمله مهم‌ترین بخش‌هاست. برای سال‌های بسیار و حتی در طول سال‌های مربوط به جنگ جهانی دوم، پس از استفاده از روش‌هایی که به آن‌ها تکنیک اتصال نقطه به نقطه گفته می شد، خدماتی بسیار در زمینه تولید محصولات مختلف به ویژه بردهای چاپی انجام گرفت.

در واقع یکی از دوستان توماس ادیسون در این زمینه در سال 1904 همچنان که درس می خواند در فکر این بود که بتوانید اتصالات نقطه به نقطه را حذف کند. در این سال‌ها، توماس ادیسون که به تازگی اولین لامپ های حباب را به بازار عرضه کرده بود روی این مشکل کار کرد و در پاسخ برای دوستش چندین ایده خوب داشت که یکی از آنها منجر به ساخت مدارهای چاپی شد.

امروزه استفاده از مدارهای چاپی بسیار بیشتر از گذشته شده است و شما می‌توانید در بخش های مختلف از آن‌ها استفاده کنید. اینکه صنعت تا چه حد می‌تواند رو به گسترش باشد نکته‌ای است که باید به آن دقت کنید چرا که بعد از مدارهای چاپی هم به طور حتم مدارهای دیگری وارد بازار خواهند شد که کامل تر و تکامل یافته تر هستند. شما هم می‌توانید برای استفاده از مدارهای چاپی از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید و بتوانید به آسانی و در کوتاه ترین مدت زمان کار خود را انجام دهید.

برد مدار چاپی چیست؟

Printed circuit board

برد مدار چاپی شامل مجموعه‌ای از مدارهای الکتریکی بوده که قطعات الکترونیکی مانند مقاومت، خازن و … بر روی آن مونتاژ شده و جهت استفاده در تجهیزات الکترونیکی بکار می‌رود.

ماده خام تشکیل دهنده این بردها از متریال‌های مختلفی مانند فایبر، راجرز، تفلون، فلکسی بل و … ساخته شده و با ضخامت‌های 0.2 تا 3.2 میلی‌متر عرضه می‌گردند. استاندارد جهانی تولید بردهای مدار چاپی بر اساس استاندارد UL و IPC بوده و جهت طراحی این بردها عموما از نرم‌افزار Protel یا Altium Designer استفاده می‌گردد.

فیبرهای مدار چاپی

فيبرهاى مدارچاپى به صورت يک لايه و دو لايه يا چند لايه ساخته می‌شوند. در فيبرهاى يک لايه فقط در يک طرف فيبر لايه مس وجود دارد. در اين روش ارتباط بين پايه‌هاى قطعات و هدايت جريان فقط در يک طرف انجام می شود و المان ها در طرف ديگر قرار می گيرند. در فيبرهاى دو لايه در دو طرف فيبر لايه مسى وجود دارد.

براى ارتباط پايه هاى قطعات از دوطرف فيبر استفاده می شود. فيبر دو لايه براى مدارهايى با ارتباط زياد استفاده می‌شود. همچنین در مدارهاى پيچيده الکترونيکى از فيبرهاى چند لايه استفاده می شود که داراى تکنولوژى پيشرفته‌اى هستند.

انواع فیبرهای مدارچاپی

فیبرهای مدار چاپی از لحاظ مواد خام تشگیل دهنده و ضریب دی الکتریک به چندین مدل تقسیم می شوند.

فیبر فنولیک

از ترکیب لایه های کاغذ در محلول فنل ساخته می شود و رایج ترین نوع فیبر مدارچاپی می‌باشد .این فیبر به رنگ زرد پر رنگ و یا قهوه ای بوده و به راحتی سوراخ می شود. این فیبرها به صورت استاندارد در ضخامت‌هاى 1، 1.5 و 2 میلی متر ساخته می‌شوند و لایه مس روی آن بر اثر حرارت زیاد هویه، به راحتی جدا می شود و به همین دلیل در دستگاه‌های حساس و گران قیمت استفاده نمی‌شود.

فایبر گلاس

کامپوزیتی از الیاف شیشه با مواد پلیمری است که از پشم شیشه به عنوان ماده ی تقویت کننده و از مواد پلیمری به عنوان مواد زمینه استفاده می‌شود. این فیبر تحمل حرارت زیاد را دارد و از نظر استحکام نیز مقاوم تر از فیبر فنولى است.

چون ارتـباط بین پایـه هاى عنـاصر از پشت ایـن نـوع فـیبر دیـده می شود. مونتاژ مدار و بررسى آن هنگام تعمیر آسانتر است و به علت قدرت تحمل حرارت و استحکام این نوع فیبر، از آن در دستگاه هاى گران قیمت استفاده می شود.

راجرز (rogers)

بردهای راجرز بردهای خیلی نازک و با دی الکتریک بالا می باشند . شرکت راجرز مواد مختلفی با ویژگی ­های متنوع برای استانداردهای مختلف ارائه نموده است. ممکن است در یک برد چند لایه، از مواد مختلفی در لایه ­ها استفاده گردد.

آلومینیوم

انتقال حرارتی بهتر در بردهایی که حرارت بالایی تولید می­ کنند از مدارات چاپی آلومینیومی استفاده می­ شود. ساختار این نوع از مدار چاپی ها به این شکل است که یک لایه نازک رسانای حرارتی دیالکتریک ما بین فویل مسی و ماده آلومینیومی قرار دارد که وظیفه انتقال حرارت از سطح مدار چاپی را به سطح زیرین آلومینیومی دارد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
نوشته قبلی

منبع تغذیه کامپیوتر چیست؟

نوشته بعدی

کاربرد میکروفن ها و انواع آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =

سبد خرید
ورود

یک × 2 =

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری
برچسب محصولات
enemad-logo