جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

تعمیر مادربرد کامپیوتر

فهرست مطالب

مشکل همیشگی پاپ خازن ها توسط حرفه ای ها و علاقه مندان به خوبی شناخته شده است. خازن ها اولین چیزی هستند که در یک واحد الکترونیکی خوش ساخت باد می‌کنند. این مشکل در هر جا که از خازن استفاده شود؛ وجود دارد. تنها گزینه این است که خازن را با خازن جدید جایگزین کنید. به همین دلیل تعویض یا تعمیر خازن ها فقط از عهده تعمیرکارات حرفه ای بر می‌آید.

برای علاقه مندان به حوزه تعمیرات آموزشگاه فنی و حرفه ای دکتربرد دوره آموزش تعمیرات لپ تاپ و کامپیوتر را برگزار می‌کند. این دوره شامل ارائه مدرک معتبر و بین المللی می‌باشد. همچنین اساتید دکتربرد در این دوره، جلساتی برای آموزش و آمادگی ورود به بازار کار را تشکیل می‌دهند. از دیگر ویژگی های دکتربرد با سایر آموزشگاه ها برخورداری هنرجویان از پشتیبانی مادام العمر آموزشگاه است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در تماس باشید.

تعویض خازن هاتعمیر مادربرد کامپیوتر

تشخیص خازن بد آسان است. خازن دارای قسمت بالایی برآمده و نشتی خازن الکترولیتی است. بیشتر خازن ها سیال الکترولیتی داخل خود را خارج می‌کنند. یا در قسمت بیرونی بالای خازن خشک می‌شود یا به برد مدار نشت می‌کند. در بدترین حالت، خازن به دلیل استرس الکتریکی زیاد منفجر خواهد شد. اگر هیچ آسیبی روی آنها ندیدید، همچنان می توانید با استفاده از ظرفیت سنج یا مولتی متر آنها را بررسی کنید.

 موارد مورد نیاز تعویض خازن ها

زیرا با یک حرکت نادرست به مدار داخلی برد آسیب خواهید رساند؛ و برد را به طور کامل از دست می‌دهید. شما باید پین ها را از زیر برد جدا کنید. خازن مرده را بیرون بیاورید. خازن جدید را داخل آن قرار دهید. سپس پین ها را به عقب لحیم کنید. همه در یک شات شما باید در مورد قطبیت خازن بسیار محتاط باشید. اگر آن را اشتباه قرار دهید؛ خازن تقریباً به محض اینکه آن را روشن کنید، پاپ می‌شود.

تشخیص خرابی اجزای مادربرد کامپیوتر

تعمیر مادربرد کامپیوتر

 

POST چک با کدهای بیپ

برای تشخیص یک مشکل، باید بدانید کجا باید جستجو کنید. اولین ایستگاه BIOS POST (Power-On Self-Test) خواهد بود. اگر رایانه شما، منظور بلندگوها نمی‌باشد. کابینت شما هنگام راه‌اندازی، صدای بوق می‌دهد؛ به این معنی است که مشکلی در قسمت یا قسمت‌های خاصی در MoBo وجود دارد. این به طور نسبی خوب است. زیرا بوق ها مستقیماً به شما می گویند مشکل چیست. به نوع صدای بوق، مدت کوتاه یا طولانی و تعداد بوق دقت کنید.

کد بیپ کامپیوتر را به صورت آنلاین جستجو کنید. باید متوجه شوید که کدام مؤلفه معیوب است. این تنها در صورتی کار می‌کند که قطعات در آستانه سقوط باشند. اگر مشکلی ایجاد شود، احتمالاً رایانه شما روشن نخواهد شد. در این حالت باید به صورت دستی مشکل را حل کنید.

تشخیص و تعمیر دستی

اگر رایانه شما مدام خراب می‌شود یا از بوت شدن خودداری می‌کند؛ باید با بررسی هر بخش در MoBo به صورت جداگانه، مشکل را شناسایی و با آن مقابله کنید.

عیب یابی PSU

واحد منبع تغذیه رایج ترین قطعه ای است که منفجر می‌شود. این یکی از دلایلی است که چرا اکثر تعمیرکاران سخت افزار، PSU های یدکی را هر کجا که می‌روند حمل می‌کنند. تشخیص خرابی PSU نیز آسان است. اگر کامپیوتر شما روشن نمی‌شود؛ خطا تقریباً همیشه در PSU است.

باید از سوکت برقی که رایانه شخصی خود را به آن وصل کرده‌اید یا محافظ برق به جای اتصال مستقیم به منبع تغذیه مطمئن شوید. برای این کار، توصیه می شود که درستی اتصال و کارکرد آن را بررسی کنید. اگر منبع تغذیه شما خوب و کابل های برق بررسی شده اند؛ و خوب هستند، آن PSU شما است.

جایگزینی آن نیز آسان است. کابینت را باز کنید. مدل را بررسی کنید. معمولاً یکسان هستند، مارک و کیفیت تغییر می کند. مدل جدید را خریداری کنید. به یاد داشته باشید که وقتی PSU قدیمی را بیرون می آورید و جدید را به همان روش نصب می‌کنید؛ به کجا می رود.

تشخیص آداپتور ویدئو

آداپتور ویدئویی که به عنوان کارت گرافیک یا کارت گرافیک نیز شناخته می‌شود، تمام تصاویر را روی مانیتور شما قرار می‌دهد. اگر PSU خوب است، این قسمت را بررسی کنید. اگر رایانه شما روشن می‌شود؛ صفحه کلید پاسخگو است. کلید “num lock” را فشار دهید. چراغ مربوطه باید روشن شود. اما روی مانیتور که روشن است، چیزی نمی بینید. این کارت گرافیک شما است که خراب شده است.

راه حل می تواند به سادگی به روز رسانی درایور به چیزی مانند پختن کارت در فر برای اتصال مجدد اتصالات لحیم کاری باشد. دومی آخرین تلاش است. زیرا نه تنها کارت شما، بلکه فر شما را نیز در خطر از بین می‌برد. این مشکل همچنین می‌تواند ناشی از گرمای بیش از حد و گرد و غبار، شایع‌ترین مشکلات تا ساخت معیوب و قطع اتصال لحیم باشد. تخلیه استاتیک مشکل دیگری است. اگر بیش از حد گرم شده یا گرد و غبار دارد، کارت و هیت سینک آن را تمیز کنید. سپس مطمئن شوید که به درستی کار می‌کند یا خیر. در صورت بروز هر مشکل دیگری، باید کارت را تعویض یا ترفند فر را امتحان کنید. اما من قویاً به شما توصیه می کنم که اگر نمی دانید چگونه؛ این کار را انجام ندهید. زیرا این فقط یک اقدام موقتی است. کارت دیر یا زود از بین می‌رود.

تشخیص خرابی RAM

نشانه‌های معمول خرابی RAM شامل BSoD، صفحه آبی مرگ، سرعت کم محاسباتی و بوت آهسته است. اولین قدم این است که بررسی کنید آیا رم به درستی در اسلات قرار داده شده است یا خیر. قرار دادن نادرست ماژول های RAM باید بررسی شود. اگر رم به درستی قرار گرفته است و حتی در آن زمان رایانه شما کار نمی کند، رم را تغییر دهید. رم‌ها نیز به دلیل نوسانات برق و تخلیه استاتیک کاملاً مستعد آسیب هستند. تعویض آن نسبتا ارزان تر و آسان تر است. بنابراین اگر این اتفاق بیفتد خیلی بد نخواهد بود.

خرابی اتصالات برق

اگر رم در جای خود قرار دارد و به درستی کار می کند؛ بررسی کنید که آیا CPU به خوبی در سوکت آن قرار گرفته است یا خیر. این امکان وجود دارد که یکی از لیدهای CPU به درستی در سوکت قرار نگیرد. این مورد زمانی امکان پذیر است که شما CPU خود را ارتقا داده باشید. ماژول هیت سینک در داخل کابینت بر روی CPU نصب شده است. بنابراین کاملاً ممکن است که یکی از سرهای CPU به دلیل وزن هیت سینک خم شده باشد.

بررسی کنید که آیا لیدهای CPU به درستی در سوکت های مربوطه خود وارد شده اند یا خیر. اگر نمی‌توانید کابل ها را به درستی در سوکت قرار دهید؛ به احتمال زیاد سوکت معیوب است. ممکن است CPU که دارید برای مادربرد رایانه شما مناسب نباشد. راه حل های ثانویه و اقدامات احتیاطی اضافی در زیر آمده اند.

فلش کردن بایوس

این روش دیگری برای رفع مشکل است. اما نکات بسیار مهمی وجود دارد که باید در مورد آن بدانید. ابتدا باید تأیید کنید که مشکل در سیستم عامل است. یعنی نه سخت افزار MoBo یا اجزای آن ایرادی ندارند. این کار با آزمایش جداگانه هر بخش برای توان و خروجی فرآیند انجام می‎شود. همچنین باید تأیید کنید؛ که آیا تمام خازن های MoBo کار می کنند یا خیر. در اقدام بعدی، این فرآیند اگر به درستی انجام نشود بسیار بسیار خطرناک است. دلیلش این است که این BIOS است که کلید راه اندازی صحیح رایانه شما را در اختیار دارد. تراشه یا سیستم عامل بد بایوس به معنای یک رایانه غیر قابل بوت به شمار می‌رود. برای فلش کردن بایوس، به تصویر سخت‌افزار نیاز دارید.

این فرآیند اساساً معادل ارتقا بایوس شما به نسخه جدیدتر یا همان نسخه است. به این دلیل که سخت‌افزار در حافظه فلش ذخیره می‌شود؛ «فلاشینگ» نامیده می‌شود. برای این کار ابتدا باید بررسی کنید بایوس شما متعلق به کدام شرکت و شماره مدل آن است. سپس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به سایت آنها بروید. مدل خود را جستجو کنید. در نهایت به دنبال ارتقاهای مرتبط باشید. کد را روی سی دی یا فلش USB ذخیره کنید. درایو CD یا USB را وارد کرده و کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید. فایل اجرایی درایو راه اندازی می‌شود. پس از آن فقط دستورات روی صفحه را دنبال کنید.

معایب فلش کردن بایوس

این فرآیند تقریباً 10 ثانیه طول خواهد کشد. مشکل دیگری که در اینجا وجود دارد این است که اگر در طول فرآیند ارتقاء برق قطع شود؛ خطر ناقص بودن کد در بایوس وجود دارد که باعث از بین رفتن آن می‌شود. این فرآیند به خودی خود بسیار آسان است. اما ما به شما توصیه می کنم که این کار را انجام ندهید. مگر اینکه واقعاً بدانید که این تنها راه حل است. زیرا خطرات بسیار زیادی دارد.

تخلیه استاتیک مادربرد کامپیوتر

یک برد مدار می تواند به راحتی توسط الکتریسیته ساکن آسیب ببیند زیرا باعث افزایش برق کوچک می شود؛ که برای از بین بردن مدار شکننده کافی است. بنابراین باید دو احتیاط را رعایت کنید:

  1. اولین مورد فراهم کردن زمین مناسب برای پریز برقی، که رایانه شخصی به آن وصل شده است. ترمینال کشف شده برای کامپیوتر مضر است.
  2. مشکل دیگر تماس انسان با تخته هاست. هر بار که فلز روی کابینت یا تخته‌ها را مستقیماً در حالی که با آنها سر و کار دارید؛ لمس می‌کنید. ممکن است در معرض خطر عبور جریان ساکن از آنها هستید. این جریان زمانی ایجاد می شود که جوراب یا موی شما به فرش یا کاناپه در تماس باشد. به همین دلیل است که قبل از دست زدن به قطعات آن، خوب است چیزی فلزی غیر از رایانه را لمس کنید.
  3. مثل همیشه، به یاد داشته باشید که قبل از کار با اجزای کامپیوتر، از تمام اطلاعات خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. همچنین هرگز سعی نکنید چیزی را که فکر می کنید خراب است را تعمیر کنید. همیشه مشکل را تایید کنید. سپس آن را برطرف نمایید. اگر همه اینها را با یک MoBo قدیمی امتحان کنید؛ بهتر است. قبل از اینکه به کارهایی مانند تعمیر یا سفارشی سازی رایانه فعلی خود بروید، یک تجربه یادگیری خوب می‌شود.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − یک =

enemad-logo
کارشناسان ما حتما باهاتون تماس میگیرن