جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

عیب یابی و تعمیر فن کولرگازی

فهرست مطالب

کولرهای گازی، دارای قطعات متعددی هستند؛ که با یکدیگر کار می‌کنند. تعمیر، نگهداری و سرویس منظم نه تنها طول عمر آن را افزایش می‌دهد؛ بلکه عملکرد روان سیستم را نیز به ارمغان می‌آورد. خرابی فن کولرهای گازی، معمولاً یک رویداد فاجعه بار است. زیرا برای مدتی متوجه آن نخواهید شد؛ بنابراین فشار زیادی به کمپرسور سیستم وارد می‌کند. در نتیجه عمر آن، کوتاه می‌شود. مشکلات و خرابی در فن داخلی کولرگازی، تقریباً همیشه منجر به یخ زدن کویل داخلی و یخ زدن خط مکش کمپرسور می‌شوند. از آنجایی که مبرد در کویل تبخیر نمی‌شود، مبرد مایع دوباره به کمپرسور تخلیه خواهد شد. بنابراین در برخی از طراحی های کمپرسور، این امر دلیل از بین رفتن شیرهای داخلی است. اما در تمام طراحی های کمپرسور، مبرد مایع روان کننده را رقیق می‌کند. این کار، در نهایت به حالت قفل روتور ختم می‌شود.

بهتر است در عیب یابی و تعمیر فن کوبرگازی به مسائلی که در ادامه بیان می‌شوند؛ توجه داشته باشید. به ویژه اگر از تخصص و دانش در زمینه تعمیرات کولرگازی یا اسپیلت، ندارید. با این وجود آموزشگاه فنی و مهندسی دکتربرد با برگزاری دوره آموزش نصب و تعمیرات کولرگازی (اسپیلت)، این امکان را برای شما فراهم آورده؛ تا در کوتاه ترین زمان و همراهی بهترین اساتید کشور به تخصص در این حرفه برسید. از ویژگی های این دوره، می‌توان به ارائه مدرک معتبر بین المللی، معرفی هنرجویان نمونه به بازارکار و پشتیبانی شبانه روز اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه آموزش تعمیرات، مشاورین دکتربرد به صورت رایگان به شما کمک خواهند کرد.

عیب یابی و تعمیر فن گولرگازی

بررسی خرابی فن اسپیلت

موتورهای فن در فضای باز شرایط استرس زایی دارند. زیرا در آب و هواهای مختلف و شرایط بسیار گرم تر نیز، کار می‌کنند. طراحی پره های آنها باعث می‌شود؛ که در صورت انسداد، مانند کویل کندانسور کثیف، توان بیشتری مصرف کنند. به دلیل گرما، احتمالاً شایع ترین نوع خرابی ناشی از عدم روانکاری بلبرینگ هاست. اگرچه وجود درگاه‌های روانکاری در طراحی آن‌ها ضروری است؛ اما تولیدکنندگان معمولا برای کاهش هزینه‌ها، آن‌ها را حذف می‌کنند. از آنجایی که درگاه‌های روغن‌کاری، روی هر موتور وجود دارد؛ روغن‌کاری موتور فن، باید به طور منظم برای پیشگیری انجام شود.

خرابی فن کندانسور در فضای باز، می‌تواند حتی بدتر باشد. از آنجایی که مبرد قابل متراکم شدن نیست؛ باعث ایجاد فشار بسیار زیاد در سمت تخلیه می‌شود. بنابراین کمپرسور نه تنها خنک نمی‌شود؛ بلکه به شدت داغ حواهد شد. در نهایت کمپرسور، روان کننده داخلی را تجزیه کرده و سیستم را آلوده می‌کند. خوشبختانه، موتورهای فن داخلی اغلب از کار نمی‌افتند. زیرا در تماس با فضای بیرونی نیستند. همچنین با کمک طراحی پره‌های فن، جریان الکتریکی از طریق موتور در هنگام انسداد، مانند فیلتر هوای بسیار کثیف، بالا می‌رود. دلایل اصلی خرابی فن، عبارتند از:

  • از دست دادن روان کننده
  • خرابی خازن
  • خرابی یاتاقان در درایو تسمه
  • چکیدن آب در سیم پیچ ها دارای مشکل ولتاژ

البته زنگ زدگی، نشتی، برآمدگی خازن ها و مشکلات ولتاژ نیز می‌تواند باعث ایجاد خرابی فن ها شوند. احتمالاً دومین دلیل رایج خراب شدن فن ها، ورود آب به سیم‌پیچ‌های موتور است. این مسئله، می‌تواند در طوفان شدید یا زمان شستشوی سیم‌پیچها در فضای باز، اتفاق بیفتد. اکثر موتورهای فن، در فضای باز دارای روکش‌های بسته در سمتی هستند؛ که رو به بالا قرار دارد. این موتورها درپوش‌هایی باز دارند؛ تا در سمت رو به پایین، خنک شوند. تعمیرکاران هرگز نباید موتور را در جایی نصب کنند؛ که به قسمت باز آن، باران بخورد.

بررسی مشکلات فن کولرگازی

بررسی خرابی فن اسپیلت

 روشن نشدن فن کولرگازی

برای عیب یابی و تعمیر فن کولرگازی، ابتدا بررسی کنید؛ که منبع تغذیه کولرگازی وجود دارد. اگر وجود داشت؛ مطمئن شوید که ترموستات روی حالت خنک کننده، تنظیم شده است. در مرحله بعد، بررسی کنید؛ که تمام سیم‌کشی‌های خارجی سالم باشند. سپس به بررسی سیم کشی برق خانه بپردازید. اگر مشکلی در مورد سوختن فیوزها یا خاموش شدن آنها وجود دارد؛ تنظیم مجدد برق باید آن مشکل را رفع نماید. در صورت خرابی همه این موارد، کولر گازی با مشکلات داخلی مربوط به سیم کشی یا موتور فن مواجه است. در اقدام اول، پیشنهاد ما این است؛ که از یک متخصص و تعمیرکار حرفه ای کمک بگیرید.

کار نکردن فن کولرگازی

از دیگر دلایل کار نکردن فن کولر گازی، خاموش شدن قطع کننده مدار آن است. این مشکل، می‌تواند از دریافت برق ورودی فن، حتی با روشن بودن دستگاه جلوگیری کند. همچنین تجمع یخ در کویلهای داخلی نیز، باعث از کار افتادن فن کولرگازی می‌شود. این مورد به مرور زمان، در عملکرد کولرگازی تاثیر می‌گذارد.

وجود کپک در فن کولرگازی

کپک ها انواع قارچ هایی هستند؛ که در دمای مرطوب رشد می‌کنند. کولرگازی، دارای دمای عالی برای رشد آنهاست. از آنجایی که آنها منجر به مشکلات مختلف در سلامتی می‌شوند؛ بهتر است زودتر آنها را برطرف کنید.

سرد نکردن فن کولرگازی

مشکلات داخلی و تقسیم فن کوولرگازی، منجر به تولید هوای گرم می‌شود. اولین قدم برای حل مشکل این است؛ که مطمئن شوید که ترموستات روی دمایی حداقل 5 درجه سانتیگراد کمتر از دمای اتاق تنظیم باشد. همچنین می‌توانید با کاهش بیشتر دما، اثر خنک کننده را بررسی کنید. اگر حتی پس از 15 تا 20 دقیقه هیچ تفاوتی در خروجی هوا وجود نداشت؛ کثیفی های موجود در اوپراتور یا کندانسور را با دقت تمیز نمایید. از تامین هوای کافی توسط سیم پیچ ها و پره های کندانسور مطمئن شوید. علت این امر، نشت مبرد است؛ که می‌توان آن را به صورت چشمی بررسی کرد. اگر این اقدامات دشوار به نظر می‌رسند، به هیچ وجه خودتان به تنهایی آنها را انجام ندهید؛ و کار را به یک متخصص بسپارید.

خرابی ترموستات فن کولرگازی

بررسی خرابی فن اسپیلت

ترموستات یک واحد کنترل است. تموستات این امکان را می‌دهد؛ تا دمای مورد نظر را مطابق با نیاز خود تنظیم کنید. شما معمولاً می‌توانید جریان هوا را از طریق یک کنترل از راه دور یا از طریق دستگیره های روی خود دستگاه کنترل نمایید. اگر ترموستات خراب باشد؛ دمای محیط مجدداٌ تنظیم نمی‌شود. بنابراین ممکن است به واحد خنک کننده کولرگازی، آسیب وارد کنید. همچنین، اکثر سازندگان کولرگازی، تجهیزات محافظی را روی محور موتور فن نصب می‌کنند. با این کار، آب به یاتاقان ها نمی‌رسد. اگرچه ممکن است جدا کردن آنها از موتور قدیمی بسیار سخت باشد؛ اما قطعاً باید دوباره روشن یا جایگزین شوند. در غیر این صورت، موتور جدید نیز به سرعت از کار می‌افتد.

دلایل خرابی موتور فن کولرگازی

تعمیرکاران همیشه باید قبل از تعویض موتور فن، علت خرابی آن را دریابد. زیرا مشکلات ولتاژ یا رطوبت می‌توانند؛ باعث خرابی مجدد شوند. برخی از کویل های کندانسور کاملا تمیز، بین پره ها مسدود شده‌اند. این کویل ها، خاک نمی‌خورند. علائم سیگنال ضعیف عبارتند از:

  • در برخی از حالت ها فعال و در برخی دیگر کار نمی‌کند.
  • یونیت خارجی روشن می‌شود؛ اما واحد داخلی روشن نخواهد شد.
  • واحد داخلی برق دارد؛ اما کار نمی‌کند.
  • برد یا کمپرسور دچار معیوب یا از بین رفته است.
  • سیم کشی نامناسب می‌تواند؛ باعث خرابی سایر اجزای سیستم و نیاز به تعویض شود.
  • صداهای عجیب یا بلند در موتور فن وجود دارد.
  • کدهای خطای ارتباط، نمایش داده می‌شود.
  • کدهای خطا ممکن است؛ روی واحد داخلی یا برد خارجی قابل مشاهده باشد.
  • به دنبال یک سری چراغ های چشمک زن یا نمایش کد خاصی بگردید.

اتصال به زمین در کولرگازی

اتصال به زمین برای وسایل الکترونیکی، مهم است. کولر گازی نیز از این قاعده، استثنا نیست. بردهای کنترلی که در کولرگازی های مدرن استفاده می‌شوند؛ یک کامپیوتر مینیاتوری هستند. این بردها در برابر نوسانات برق، انرژی الکتریکی سرگردان و RF (فرکانس های رادیویی) حساسیت دارند. اتصال به زمین، در یونیت خارجی به جلوگیری از ورود انرژی سرگردان، به برد کمک می‌کند. اگر کندانسور شما به درستی به زمین اتصال داده نشود؛ با عملکرد نامناسب در فن کولرگازی، مواجه می‌شوید.در بدترین حالت، برد یا کمپرسور خراب هستند. اتصال زمین نامناسب، همانند عدم اتصال زمین است؛ و مشکلاتی مشابهی را به وجود می‌آورد.

هنگام سیم کشی سیستم، مطمئن شوید که اتصالات آن صحیح هستند. اکثر سیستم ها دارای یک بلوک ترمینال با L1، L2 و C خواهند بود. L1 و L2 خطوط گرم و C مشترک یا زمینه است. می‌توانید سیم چهارم را برای اتصال به زمین، اضافه کنید. اتصال به زمین شاسی کندانسور به یک میله نیز، سطح حفاظتی بیشتری را اضافه می‌کند. اگر میله اتصال به زمین را به کار می‌برید؛ هر از گاهی آن را برای جلوگیری از پوسیدگی، بررسی نمایید.

اهمیت مبرد در کولرگازیبررسی خرابی فن اسپیلت

تمام کولرگازی ها، از R-410A استفاده می‌کنند. این مبرد نسبت به R-22 قدیمی، بسیار سازگارتر با محیط زیست است. به علاوه، این مبرد در فشار بسیار بالاتری نسبت به سایر مبردها عمل می‌کند؛ و برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم نیاز به مراقبت ویژه دارد. مطمئن شوید که گیج های مناسب را برای R-410A به کار می‌برید. بیشترکولرگازی ها، با مقداری مبرد از قبل شارژ می‌شوند. اما بسته به طول مجموعه خط شما، ممکن است نیاز به افزودن بیشتر باشد. دفترچه راهنمای نصب کولرگازی، وزن مبرد مورد نیاز در هر مجموعه خط را مشخص می‌کند. همیشه این دستورالعمل ها را دقیقا دنبال کنید. مقدار نامناسب مبرد می‌تواند منجر به مشکلات زیادی شود. در ادامه به بررسی  این مشکلات می‌پردازیم.

  1. ممکن است سیستم اصلا اجرا نشود؛ و  کد خطا را نشان دهد.
  2. سیستم، صداهای بلند تولید می‌کند.
  3. کولرگازی دما را در فضا حفظ نمی‌کند.
  4. کولرگازی، به درستی رطوبت نمی‌گیرد.
  5. فن کولرگازی، فقط در حالت سرمایش کار می‌کند؛ و در حالت گرمایش فعالیت ندارد.
  6.  سیستم کولزگازی به کلی، روشن نمی‌شود.
  7. صداهای بلند از فن کولرگازی، شنیده می‌شود.
  8. کولرگازی قادر به نگهداری دما نواد بود. یا ممکن است از نقطه تنظیم فراتر رود.

مجموعه خط مناسب کولرگازی

استفاده از یک مجموعه خط مناسب، برای عملکرد سیستم بسیار مهم است. هر اسپلیت، مجموعه خط اندازه مناسبی را که نیاز دارد؛ از جمله اندازه لوله ها، حداقل و حداکثر طول و حداکثر اختلاف ارتفاع بین واحد داخلی و خارجی را مشخص می‌کند. تلاش برای استفاده مجدد از یک مجموعه خط قدیمی، که برای سیستم شما مناسب نیست منجر به شکست می‌شود. مجموعه های خطوط باید عایق بندی شوند. برخلاف سیستم مرکزی، هر دو خط نیاز به عایق دارند.

حداقل باید از عایدی 1.27 سانتی متری، برای اطمینان از عملکرد مناسب استفاده شود. مطمئن شوید که کل خط تا انتهای اتصالات عایق بندی شده است. هیچ مس خالی، نباید قابل مشاهده باشد. همیشه قبل از وارد کردن مبرد به سیستم، خطوط را کاملاً تمیزکنید. هر گونه آلودگی در خطوط می‌تواند؛ منجر به آسیب شدید به اجزای داخلی یا عدم کارکرد سیستم شود. همچنین تست کردن فشار سیستم نیز مهم است. با این کار، مطمئن می‌شوید که هیچ نشتی وجود ندارد.

 ولتاژ استاندارد کولرگازی

اکثریت کولرهای گازی، قریب به اتفاق به سرویس 208/230 ولت نیاز دارند. اما برخی نیز با ولتاژ 115 ولت کار می‌کنند. همیشه مطمئن شوید؛ که سیستم شما به ولتاژ مناسب متصل است. حتی اگر ولتاژ مناسب نباشد؛ باز هم با توجه به سرویس برق، مشکلاتی رخ خواهد داد. اگر ولتاژ خیلی زیاد یا خیلی کم به واحد، تحویل داده شود؛ ممکن است به بردها آسیب وارد کند. قبل از راه اندازی سیستم، ولتاژ واحد را بررسی کنید. ولتاژ باید در محدوده مورد تایید سازنده، قرار بگیرد. اگر ولتاژ شما خیلی زیاد، خیلی کم یا اغلب در نوسان است؛ باید از محافظ برق استفاده کنید. با این کار، از اجزای سیستم شما حافظت می‌شوند.

نشت آب در داخل کولرگازی

اگر متوجه نشت آب از اواپراتور شدید؛ چندین قیمت را باید برای مشخص کردن مشکل، بررسی کنید. اگر یک یونیت داخلی متصل به دیوار دارید؛ هنگام خروج از واحد، خط تخلیه باید حداقل 5 درجه پایین باشد. در غیر این صورت، آب می‌تواند دوباره به داخل اتاق چکه کند. اگر خط تخلیه شیب درستی دارد؛ مرحله بعدی بررسی گرفتگی خط است. شما می‌توانید از تفنگ گالو برای رفع هرگونه انسداد در خط تخلیه استفاده کنید. پمپ میعانات گازی را می‌توان در تاسیساتی که قادر به تخلیه نیستند؛ استفاده کرد. اگر پمپ میعانات گازی دچار نشتی است؛ از درستی سیم کشی و فعالیت آن مطمئن شوید. همچنین نصب درست پمپ و پمپاژ آن را بررسی کنید. پمپاژ نباید بالاتر از ارتفاع نامی خود باشد.

جمع بندی

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم؛ دمای بیرون بر عملکرد کولرگازی تأثیر می‌گذارد. اگر پمپ حرارتی دارید؛ و می‌خواهید در هوای سرد از آن استفاده کنید. بهتر است؛ در مناطقی که برف می‌بارد، کولرگازی بر روی پایه یا دیواری که بالای برف است نصب شود. همچنین باید قبل از کار کردن، برف را از بالای دستگاه پاک کنید. مناطق بادخیز بیش از حد نیز می‌توانند؛ بر واحد تأثیر منفی بگذارند. وجود بادگیر، برد فن کولرگازی را افزایش می‌دهد. بیشتر کولرگازی ها، با در نظر گرفتن محیط های بسیار گرم، طراحی شده‌اند.

مقاله های مرتبط

علائم خرابی خازن در کولرگازی

عیب یابی نشت گاز از کولرگازی

روش های سیم کشی کولرگازی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + سیزده =

enemad-logo
کارشناسان ما حتما باهاتون تماس میگیرن