این روزها به علت استفاده زیاد و همه جانبه از تلفن های هوشمند، این تلفن ها بیشتر از قبل در معرض خرابی و مشکلات قرار خواهد گرفت. بدترین آسیب ممکن برای انواع موبایل خرابی یا شکستگی ال سی دی آنهاست. تعمیرات ال سی دی از جمله تعمیرات حرفه ای و مختص به تعمیرکاران میباشد. علت این امر نیز تجربه و ابزار مخصوص این کار است. برخلاف بسیاری از مشکلات دیگر در رابطه با تلفن های همراه، در رابطه با خراب شدن ال سی دی گوشی اندکی درنگ نکنید؛ فورا آن را به تعمیرکار ارجاع دهید. به هیچ وجه تعمیرات ال سی دی را بدون تخصص و دانش انجام ندهید.
آموزشگاه فنی و حرفه ای دکتربرد با برگزاری دوره آموزش تعمیرات موبایل و دوره آموزش تعمیرات اپل، برای علاقه مندان به حرفه تعمیرات، فرصتی استثنائی فراهم آوده است. این دوره ها توسط اساتید مجرب و متخصص برگزار میشود. به همین دلیل از امکانات بالایی برخوردار هستند. از ویژگی های متمایزکننده دکتربرد با سایر آموزشگاه ها پشتیبانی مادام العمر و ارائه مدرک معتبر بین المللی است. همچنین پس از پایان دوره بلافاصله هنرجویان میتوانند کار خود را به عنوان یک تعمیرکار حرفه ای آغاز نمایند. چرا که بخش های ویژه دوره آموزش دکتربرد، برای ورود به بازارکار اختصاص یافته اند.
برخی مشکلات LCD موبایل
این چیزها ممکن است یک بار اتفاق بیفتد، قبل از اینکه برای همیشه بد شود، آن را اصلاح کنید. به محض اینکه متوجه اولین علائم هر یک از این موارد شدید، سعی کنید آن را برطرف نمایید.
- نشان داده شدن فقط نیمی از صفحه نمایش: فقط نیمی از صفحه نمایش شما دارای وضوح تصویر است. نیمه دیگر نیز ممکن است؛ یک صفحه نمایش خالی، سفید یا سیاه باشد.
- فقط نیمی از نمایشگر کار میکند: حتی اگر کل صفحه نمایش تلفن اندروید یا ایفون شما قابل مشاهده باشد؛ برخی از قسمت های صفحه ممکن است به لمس پاسخگو نباشند.
- صفحه نمایش لمسی کار نمیکند: خوب به نظر می رسد. اما هیچ بخشی از صفحه نمایش به لمس شما پاسخ نمیدهد.
- صفحه نمایش دچار شکستگی یا ترک شده است.
- صفحه خالی یا سیاه: این معمولاً از سقوط یا افتادن در آب ناشی میشود. نور پسزمینه گوشی روشن است. اما کل صفحه خالی یا سیاه میماند.
- نمایشگر چشمک زن است.
- صفحه نمایش دارای خطوط عمودی یا افقی است.
- نقطه سیاه روی صفحه: ممکن است مانند یک نقطه جوهر روی صفحه نمایش شما ظاهر شود.
نکات قابل توجه
- مردم هنوز از تلفنهای ویژه استفاده میکنند؛ که فقط صفحه نمایش کوچک و بدون صفحه لمسی دارند. اگر با هر گونه مشکلی در تلفن LCD در یک تلفن ویژگی مواجه شدید؛ LCD را می توانید دوباره لحیم یا تعویض کرد. یک صفحه چشمک زن که گاهی اوقات روشن میشود؛ میتواند به این معنی باشد که LCD تا حدی از مادربرد جدا شده است. در این صورت ممکن است دوباره لحیم شود. این کاری نیست که بتوانید خودتان انجام دهید، بنابراین باید آن را نزد یک تعمیرکار موبایل ببرید.
- هنگامی که LCD دارای یک لکه سیاه یا خطوط افقی یا عمودی مشکی یا یک صفحه نمایش کاملاً سیاه است؛ میتوانید آن را جایگزین کنید. در مورد نحوه تعمیر صفحه نمایش LCD شکسته در تلفن همراه، خود را خسته نکنید. آن را نزد تعمیرکار موبایل ببرید. سپس از او بخواهید آن را برای شما تعویض کند.
- اکثر کاربران تلفن های هوشمند ترجیح می دهند به جای نگرانی در مورد چگونگی رفع لکه سیاه روی صفحه نمایش LCD گوشی، تعویض کامل LCD را انجام دهند. دلیل آنها این است که هزینه تعویض ال سی دی در تلفن همراه ممکن است به طور قابل توجهی کمتر از هزینه لحیم کاری، برای تعمیر، باشد.
ال سی دی گوشی هوشمند قابل تعویض است
اندروید و آیفون بعد از فیچر فون ها وارد بازار شدند و ال سی دی آنها سیم کشی متفاوتی دارد. این تلفن هاب هوشمند میتوانند دارای یک نمایشگر جداگانه و صفحه لمسی باشد. یا هر دو به عنوان یک مجموعه ترکیبی ارائه میشوند؛ که در آن نمایشگر LCD اصلی و صفحه لمسی توسط یک دستگاه جداکننده صفحه LCD قابل جداسازی نیستند.
به همین دلیل، هر گونه آسیب به صفحه نمایش LCD نیاز به تعویض کامل دارد. اگر تعمیرکار موبایل نیستید و نمی دانید چگونه خطوط صفحه نمایش LCD را تعمیر کنید یا ال سی دی شکسته گوشی خود را تعمیر کنید. میتوانید گوشی را به یک مرکز خدمات معتبر ببرید که در آنجا کارشناسان ال سی دی را تعمیر یا تعویض کنند.
رسیدگی به صفحه نمایش دارای ترک یا شکستگی چگونه است؟
گام اول
- مطمئن شوید که به جز محافظ صفحه سایر اجزای ال سی دی دچار مشکلی نشده باشند. اگر محافظ شیشه ای روی صفحه نمایش خود نصب کرده اید، شیشه زیر صفحه نمایش شما میتواند ایمن باشد. گوشه ای از محافظ صفحه خود را با یک کارت اعتباری جدا کنید. زیر آن را نگاه کنید. اگر صفحه نمایش امن است، فقط محافظ صفحه را تعویض نمایید. اگر صفحهنمایش زیر محافظ داری ترک میباشد، محافظ را در نیاورید. زیرا ممکن است شیشه را از گوشی دور و از استفاده بیشتر از آن جلوگیری کند.
- از گوشی خود بک آپ بگیرید. اگر صفحهنمایش شما همچنان به لمس پاسخ میدهد؛ در صورت نیاز به تعویض، سعی کنید یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. بسیار مراقب باشید. اگر صفحه نمایش شما از جنس شیشه ای است، در صورتی که انگشت خود را روی ناحیه ترک درا بکشید، میتوانید آن را گسترش دهید.
دوم
- اگر یک آیفون با SIRI ( دستیار هوشمند) فعال کردید، نمیتوانید از صفحه نمایش خود استفاده کنید. اما میتوانید از سیری برای کمک به تهیه نسخه پشتیبان از رایانه خود استفاده کنید.
- اگر اندروید دارید و دیجیتایزر لمسی کار میکند؛ اما صفحه نمایش این کار را نمیکند. میتوانید سعی کنید گوشی را با یک آداپتور HDMI به تلویزیون یا مانیتور متصل کنید، تا صفحه نمایش را منعکس کند. سپس میتوانید حرکات روی صفحهنمایش اندروید را تقلید کنید؛ تا تنظیمات پشتیبان را در تلویزیون خود باز کنید. دریابید که آیا تعویض صفحه نمایش شما تحت پوشش ضمانت شماست یا خیر.
سوم
- گاهی اوقات گارانتی شما از طریق سازنده گوشی مانند اپل خواهد بود. سایر مواقع از طریق فروشگاهی که گوشی را از آن خریدهاید یا ارائهدهنده تلفن همراهتان خواهد بود. برای تعمیر بدون گارانتی با یک ارائه دهنده خدمات مجاز تماس بگیرید. اگر صفحه نمایش شکسته شما مشمول گارانتی شما نمیشود، یا اصلا گارانتی ندارید، بهترین گزینه این است که تعمیرکار صفحه نمایش شما فردی متخصص باشد.
- مراجعه به یک ارائه دهنده خدمات مجاز تضمین می کند که تعمیرات بر ضمانت سازنده شما تأثیری نخواهد گذاشت. اگر هیچ سرویس دهنده مجاز برای مدل شما وجود ندارد، برای تعمیر بدون گارانتی با یک تعمیرگاه معتبر تماس بگیرید. فقط توجه کنید؛ که تعمیرات صفحه نمایش توسط تعمیرگاه های غیر وابسته ممکن است بر ضمانت کارخانه شما تأثیر بگذارد.
- تعمیر را با مسئولیت خود در نظر بگیرید. تعویض صفحهنمایش تلفن به ابزار خاصی نیاز دارد، نه ابزاری که معمولاً در خانه دارید. و اگر در حین تعویض مشکلی پیش بیاید، نمی توانید برای کمک با سازنده تماس بگیرید زیرا گارانتی شما دیگر معتبر نخواهد بود.
چگونه خط و خش از روی صفحه نمایش از بین ببریم؟
- بررسی کنید، مواد تشکیل دهنده صفحه نمایش چه چیزهایی است. اکثر صفحه نمایش های تلفن های مدرن از جنس شیشه هستند. اما برخی دیگر ممکن است از جنس پلاستیک باشند. مدل گوشی و “صفحه نمایش” خود را جستجو کنید تا از مدل گوشی خود که شیشه ای است یا پلاستیکی مطلع شوید . این مهم است، زیرا مراحل از بین بردن خط و خش بسته با ترکیب صفحه نمایش متفاوت است.
- یک کیت پولیش شیشه ای را امتحان کنید. اگر صفحهنمایش شیشهای دارید، یک کیت پولیش شیشهای برای شیشههای ماشین میتواند خراشها را برطرف کند. دستورالعملهایی را که همراه با کیت پولیش شیشه شما ارائه میشود، به دقت دنبال کنید. اما ناحیه را بیش از حد صاف نکنید. واقعا مراقب باشید. استفاده از کیت پولیش شیشه معمولاً از شر خراش خلاص می شود. اما میتواند شیشه را نازک تر کند. در نتیجه مقاومت آن نسبت به آسیب کمتر میشود. همچنین میتواند پوشش اولئوفوبیک را که صفحه نمایش شما را در برابر انگشت مقاوم میکند، حذف کند.
- اگر صفحه نمایش پلاستیکی باشد خمیر دندان ممکن است کمک کند. به عنوان مثال خمیر دندان برای صفحه نمایش شیشه ای کار زیادی نمی کند. اما قطعا می تواند در مورد صفحه پلاستیکی کمک کند. یک خمیر دندان را روی نوک یک Q-Tip یا پارچه نرم فشار دهید. منظور دقیقا خمیر دندان است نه ژل خمیر دندان. با حرکات آهسته و دایره ای، ناحیه خراشیده را به آرامی مالش دهید. فشار زیادی وارد نکنید. پس از اتمام، یک پارچه بدون پرز را با مقدار بسیار کمی آب مرطوب و خمیر دندان را پاک کنید.
- برای جلوگیری از آسیب های بعدی از محافظ صفحه استفاده کنید. یک محافظ صفحه نمایش شیشه ای میتواند صفحه نمایش شما را از خط و خش محافظت کند. همچنین در صورت افتادن گوشی آن را در برابر شکستگی مقاوم تر مینماید.
تعمیر پیکسل های گیر کرده یا مرده
مشخص کنید که پیکسل مرده است یا گیر کرده است. چه گوشی شما صفحه نمایش LCD یا OLED داشته باشد. پیکسل های صفحه ممکن است تیره شوند که نشان دهنده گیرکردن یا مرده بودن پیکسل است. یک پیکسل گیر کرده به صورت یک نقطه قرمز، سبز یا آبی ظاهر میشود که در هر پسزمینهی تک رنگ، از جمله سیاه و سفید، بهشدت قابل مشاهده است. پیکسل های مرده سیاه هستند. بنابراین در پس زمینه سیاه قابل مشاهده نمیباشند. پیکسل های گیر کرده را میتوان رفع کرد، اما پیکسل های مرده ممکن است قابل تعمیر نباشند.
یک برنامه یا وب سایت تعمیر پیکسل گیر کرده را امتحان کنید. اگر پیکسلی گیر کرده باشد، وبسایتها و برنامههایی وجود دارند که میتوانند در عرض چند دقیقه مشکل را حل کنند. یکی از گزینه هایی که نیازی به دانلود برنامه ندارد J creenFix است که در https://www.jscreenfix.com پیدا خواهید کرد. روی Launch JScreenFix ضربه بزنید، فیکس کننده پیکسل را روی پیکسل گیر کرده بکشید. صفحه را برای 10 دقیقه یا بیشتر باز بگذارید. ممکن است لازم باشد ابزار را چندین بار اجرا کنید تا پیکسلهای گیر کرده پاک شود.
فشار ملایمی به ناحیه وارد کنید. اگر پیکسل هنوز گیر کرده است یا ممکن است مرده باشد؛ میتوانید فشار را به آن ناحیه وارد کنید. خیلی محکم فشار ندهید وگرنه ممکن است صفحه نمایش را بشکنید. از قلم مخصوص تبلت یا صفحه نمایش دیگر، استفاده کنید. در غیر این صورت، یک شیء باریک و صریح دیگر مانند یک خودکار پیدا کنید. انتهای ابزار را چندین بار با یک پارچه نرم و بدون پرز بپیچید. برخی افراد موفقیت را با یک پارچه داغ نیز گزارش می دهند. فقط مطمئن شوید که اگر می توانید پارچه را گرم کنید، خیس نمی شود.